Βενιζέλος: Η στάση μας δεν συνιστά λευκή επιταγή σε κανέναν

Το γεγονός ότι υπήρξε βεβαίως καθυστέρηση τεσσάρων μηνών -σκόπιμη από την πλευρά της τρόικας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Η στάση μας δεν συνιστά λευκή επιταγή σε κανέναν, επεσήμανε.

« Πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση όλων των πτυχών της διαπραγμάτευσης και πρέπει ο εφαρμοστικός νόμος πριν την κατάθεσή του να είναι προϊόν διαβούλευσης ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία

και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», τόνισε και έστειλε, μεταξύ άλλων, τα εξής μηνύματα: το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, έχει διατυπώσει προτάσεις που οδηγούν σε βελτίωση των επιμέρους μέτρων, έχει προτείνει μία άλλη διαπραγματευτική στρατηγική και το  πακέτο θα κριθεί συνολικά και πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί για να αλλάξει το κλίμα.

Αναφερόμενος, επίσης, στη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα απέναντι στα νέα μέτα, χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πάντα ειλικρινείς και υπεύθυνοι. Δεν θα κάνουμε ούτε ότι έκανε η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη φάση μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ούτε στη δεύτερη φάση μέχρι τις εκλογές. Δε θα κάνουμε ούτε αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, που παίζει εν ου παικτοίς, χωρίς όρους και όρια» και πρόσθεσε ότι «σηκώσαμε και σηκώνουμε τεράστιο βάρος με αίσθηση εθνικής ευθύνης, χωρίς δυστυχώς αυτό να αναγνωρίζεται από τον ελληνικό λαό στο βαθμό που θα έπρεπε να αναγνωριστεί. Ελπίζουμε όμως ότι αυτό είναι συγκυριακό και τελικά όταν θα φανεί η πλήρης στρατηγική και τα αποτελέσματά της και ο λαός θα καταλάβει και η ιστορία θα μας δικαιώσει».

Επίσης τόνισε ότι «αναζητούμε την όγδοη εκταμίευση δόσης στο πλαίσιο της πρώτης και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, άρα αυτό που συμβαίνει τώρα συμβαίνει λίγο-πολύ με τον ίδιο τρόπο για έβδομη δυστυχώς φορά. Μετά τη μεγάλη συμφωνία του Φεβρουαρίου-Μαρτίου, την επιτυχία του PSI, την εμπειρία των διπλών εκλογών και το αποτέλεσμά τους, το να γίνει ξανά αυτό και μάλιστα με τρόπο τέτοιο που δείχνει ότι στην Ευρωζώνη δεν έχουν αντιληφθεί όλα όσα πρέπει να αντιληφθούν για την Ελλάδα, είναι πραγματικά απαράδεκτο και επικίνδυνο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, σε σχέση με τα μέτρα, συνεχίζεται μέχρι την ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Αγωνιζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο, σε επαφή με τους εταίρους μας, δεν αναθέτουμε σε άλλους την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Βοηθούμε ενεργά, δεν περιμένουμε να μας φέρουν κάποιοι το αποτέλεσμα για να το αξιολογήσουμε» και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια και η ευθύνη είναι συλλογική, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασίσει και όλοι έχουμε υποχρέωση σεβασμού της συλλογικής απόφασής μας. Όλοι, αγαπητές και αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, έχουμε την ίδια ευαισθησία και την ίδια υπευθυνότητα, δεν υπάρχει διαβάθμιση ευαισθησίας. Πρέπει όμως να πούμε σήμερα όλη την ιστορία, τι είναι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια; Πρόκειται για την καθολική κρίση του τρόπου συγκρότησης και λειτουργίας της χώρας, του κ

Keywords
Τυχαία Θέματα