Βασίλης Ψάλτης: Ο CEO της Alpha Bank “ψάλλει” σήμερα στους “ήχους του χρήματος” που αγαπούν οι αγορές και η πραγματική οικονομία

09:25 7/6/2023 - Πηγή: BankWars

Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, πλαισιούμενος από τα στελέχη της διοικητικής ομάδας της τράπεζας, είναι έτοιμος σήμερα για να “ψάλλει” στους “ήχους του χρήματος” που αγαπούν οι αγορές, η πραγματική οικονομία  και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Θα παρουσιάσει στην επενδυτική κοινότητα το business plan

της τριετίας 2023-2025 που στα βασικά του σημεία εστιάζει στη νέα μείωση των κόκκινων δανείων, στη βελτίωση της κερδοφορίας, στην ενδυνάμωση των εργασιών της διαχείρισης περιουσίας (wealth management) και στην νέα μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ θα περιγράψει την  “επόμενη μέρα”, καθώς, ως γνωστόν, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ΤΧΣ  θα ανοίξει το παιχνίδι αποχώρησης από τη μετοχική σύνθεση των συστημικών τραπεζών.

Κεντρικός άξονας της στρατηγικής της Alpha Bank, πέρα από τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους και τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, είναι η μεγάλη αύξηση στις εκταμιεύσεις δανείων στον επιχειρηματικό κόσμο.  Στόχος της Alpha Bank είναι να εδραιώσει την ηγετική θέση της στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, τόσο μέσω νέων καθαρών εκταμιεύσεων προς μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την επόμενη τριετία, όσο και μέσω της παροχής νέων, σύνθετων εργαλείων άντλησης κεφαλαίου.  Το επιχειρηματικό πλάνο της Alpha Bank για την τριετία 2023-2025 προβλέπει την χορήγηση 6 δις. ευρώ νέων δανείων, στοχεύοντας στην ενίσχυση του δανειακού της χαρτοφυλακίου κοντά στα 23 δισ. ευρώ από τα 17 δισ. ευρώ που διαμορφώνεται σήμερα το χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων της τράπεζας.

Τα σινιάλα για τη θετική πορεία της τράπεζας έχουν ήδη δοθεί από τις χρηματιστηριακές αγορές και από τις εκτιμήσεις ξένων και Ελλήνων αναλυτών των αναλυτών.

Ενδεικτικά:

Ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs βλέπει τη μετοχή της  Alpha Bank στο 1,95 ευρώ από 1,70 πριν, που σημαίνει αύξηση 15%.

Η Axia Research επιβεβαιώνει τη σύσταση «buy» (αγοράς) για την Alpha Bank και αυξάνει την τιμή στόχο στα 2 ευρώ από 1,8 ευρώ προηγουμένως. Eπισημαίνει τις υψηλότερες ανοδικές προοπτικές της Alpha Bank, επωφελούμενη από μια μεταγενέστερη αιχμή των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) σε σύγκριση με τις υπόλοιπες και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) μέσω της ανάκαμψης των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία.

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
vasilis-psaltis-o-ceo-tis-alpha-bank-psallei-simera-stous-ichous-tou-chrimatos-pou-agapoun-oi-agores-kai-i-pragmatiki-oikonomia.htm
Τυχαία Θέματα