Βαρουφάκης: Σύμφωνος ο Τσίπρας για την απειλή Grexit


Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί πραγματοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει, στην απειλή για Grexit που διατύπωσε στους Ευρωπαίους ο πρώην υπουργός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας

από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live». Τονίζει ωστόσο ότι «δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» σε περίπτωση Grexit.

Αναφερόμενος σε μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ότι ο Μάριο Ντράγκι του είπε: «Σε εκλιπαρώ…».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…».

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών». Για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου, αναφέρει ότι είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

ΝΔ: Υπήρξε εξαπάτηση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε “αυταπάτη” αλλά εξαπάτηση του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα