Βαρκελώνη: Οι τζιχαντιστές θα τίναζαν την πόλη στο αέρα με 120 φιάλες βουτανίου

Καθώς περνάνε οι ώρες και ξεδιπλώνεται σταδιακά το κουβάρι των αιματηρών επιθέσεων στην Βαρκελώνη αποκαλύπτεται το φριχτό σχέδιο που είχαν ετοιμάζει οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανική εφημερίδας El Pais ο στόχος των τρομοκρατών ήταν να προκαλέσουν ένα πραγματικό μακελειό στους δρόμους της Καταλονίας με εκατοντάδες νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι τζιχαντιστές που έφτασαν στην Καμπρίλς ήθελαν να σφάξουν όσους περισσότερους μπορούσαν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας

της Καταλονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στη Γαλλία ο μοναδικός από τους δράστες των επιθέσεων που καταζητείται ακόμη, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

“Αν ήξερα ότι βρίσκεται στην Ισπανία και πού είναι, θα πηγαίναμε να τον ψάξουμε. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται”, είπε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ύποπτος πέρασε τα σύνορα, ο Τραπέρο είπε ότι “δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε”. Υπενθύμισε όμως ότι αμέσως μετά τις επιθέσεις εντάθηκαν οι μεθοριακοί έλεγχοι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιός ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Βαρκελόνη και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Πάντως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας διαβεβαίωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξουδετερωθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει κανέναν. “Εξουδετερώθηκε χάρη στο έργο της αστυνομίας”, είπε ο Ζοακίμ Φορν.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα μέλη αυτού του πυρήνα σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βαρκελόνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου με σκοπό να προκαλέσουν το μεγαλύτερο χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη.

Οι αρχές βρήκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας δήλωσε πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως αυτός ο χώρος χρησίμευε ως χώρος κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην Βαρκελόνη.

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

Έχουν συλληφθεί τέσσερις: Ο Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών, ο Σαχάλ Ελ Κερίμπ, 34 ετών, ο Μαχάμεντ Αάλα, 27 ετών και ο Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ.

Νεκροί είναι ο Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών, ο Σαίντ Αάλα, 19 ετών, ο Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών. ο Ομάρ Χικάμι και ο Χουσείν Αμπουγιακούμπ.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα τον Γιουσέφ Αάλα, τον Ιμάμη Αμντελμπακί Ες Σάτι και τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Αάλα και ο Ες Σάτι είναι πιθανόν νεκροί στο Αλκανάρ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Pais

Keywords
Τυχαία Θέματα