Βαριές απώλειες στη Wall Street – Dow Jones – 2,04% στις 29.980 μονάδες

Δεχόμενη ισχυρό πλήγμα αποχαιρέτησε τον πρώτο μήνα του 2021 η Wall Street, καθώς δεν ήταν μόνο οι βαριές απώλειες οι οποίες υπέστη στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου, ήταν το γεγονός ότι μετά τη σημερινή πτώση, οι Dow Jones και S&P 500 παρέδωσαν τα κέρδη τα οποία σημείωσαν από την αρχή του έτους.

Απεναντίας ο Nasdaq έσωσε τα προσχήματα και κρατάει ακόμη μέρος της φετινής του ενίσχυσης.

Μπάιντεν: Άμεσα το πακέτο των 1,9 τρισ. Κίνδυνος να χαθούν 4 εκατ. θέσεις εργασίας

Η εβδομάδα αυτή ήταν

ιδιαίτερα επεισοδιακή για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η χειρότερη από τον Οκτώβριο με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να την ολοκληρώνουν με απώλειες περί του 3%.

Σε μια προσπάθεια χτυπήματος κατά των κερδοσκοπικών hedge funds, οι επενδυτές μικρού βεληνεκούς άρχισαν μια «σταυροφορία» μέσω του Reddit, επιλέγοντας μετοχές στις οποίες τα funds είχαν στοιχηματίσει για πτώση τους.

Στη διάρκεια αυτής της επενδυτικής διένεξης μετοχές όπως της Gamestop και της AMC εκτοξεύθηκαν κατά 1.000% και 500% αντίστοιχα, ενώ οι απώλειες των hedge funds έως την περασμένη Τετάρτη από την αρχή του έτους, είχαν φθάσει στα 71 δισ. δολάρια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προέβη σε συγκεκριμένα σχόλια για τη φρενίτιδα που έχει κυριεύσει την αγορά (ράλι μετοχών όπως της GameStop), προειδοποιώντας ότι εργάζεται για τον εντοπισμό πιθανών παραπτωμάτων και ότι θα εξετάσει τους περιορισμούς που έθεσαν πλατφόρμες στις αγορές συγκεκριμένων μετοχών.

Η έντονη εβδομάδα της GameStop 

Στη σημερινή συνεδρίαση επιβαρυντικό για το κλίμα ήταν και η ανακοίνωση της Johnson & Johnson, ότι η αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει αποτελεσματικότητα 66%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από αυτό των ήδη εγκεκριμένων εμβολίων.

O Dow Jones “βούλιαξε” 2,04% στις 29.980 μονάδες

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,93% στις 3.714 μονάδες

Ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2% στις 13.070 μονάδες

Τον Ιανουάριο ο Dow Jones υποχώρησε 2%, ο S&P 1,1% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,4%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε 0,3% στα 52,20 δολάρια ανά βαρέλι

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.850 δολάρια η ουγγιά

Συνολικά τον Ιανουάριο, το πετρέλαιο κέρδισε σχεδόν 7% ενώ ο χρυσός έχασε 2,4%.

Το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2137 δολ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα