Βανδαλισμοί Τούρκων στο Αφρίν – Πανηγυρίζει ο Ερντογάν

Στην κουρδική πόλη Αφρίν, όπου κατάφεραν να μπουν σήμερα μαζί με τους Σύρους αντάρτες συμμάχους τους, οι Τούρκοι στρατιώτες, βλέπουμε τον βανδαλισμό μνημείων που συνδέονται με την κουρδική παράδοση, ενώ στα περισσότερα μεγάλα κτίρια κυματίζουν πλέον σημαίες με την ημισέληνο.

Γκρεμίστηκε και άγαλμα του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

Σοκ από τη φωτογραφία με στρατιώτες που ξεγυμνώνουν Κούρδο άμαχο και τον διαπομπεύουν!

Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα

φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής που διαμηνύουν ότι, από ‘δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση σε ανταρτοπόλεμο. «Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε. «Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

ΤΟ ΠΡΩΙ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας»

Η Αφρίν ήταν ο αρχικός στόχος της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” που εξαπέλυσε η Τουρκία στις 20 Ιανουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών αμάχων αφού τα τουρκικά αεροσκάφη δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν ακόμα και το μοναδικό νοσοκομείο της πόλης πριν από μερικά 24ωρα.

Η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” είχε στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Τουρκία – Ερντογάν δείχνουν το πρόσωπό τους στο Αφρίν – Σοκ από διαπόμπευση στρατιωτών

Keywords
Τυχαία Θέματα