Τζόκοβιτς: Δεν είμαι αντιεμβολιαστής – Θα θυσιάσω τρόπαια αν με υποχρεώσουν να εμβολιαστώ

Στην αποκάλυψη ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως ο ίδιος δήλωσε  προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια του τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο 34χρονος κορυφαίος Σέρβος τενίστας βρέθηκε στο προσκήνιο πριν από μερικές ημέρες για την απέλασή του από την Αυστραλία και τον αποκλεισμό του στο Australian Open.

Σε

συνέντευξή του στο «BBC», ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του και τόνισε ότι θα επέλεγε να μην παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Novak Djokovic has said he would rather miss out on future tennis trophies than be forced to get a Covid vaccine.

More

BBC Sport (@BBCSport) February 15, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα