Τσίπρας: Να ενημερώσει τη Βουλή ο Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά, να συγκληθεί ΚΥΣΕΑ

Έκτακτη παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στη συζήτηση του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Διαλέξατε να γίνει αυτή η συνεδρίαση λες και

είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη» τόνισε εισαγωγικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία έχει επιλέξει την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει επειγόντως τη βουλή για τις ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, να συνεδριάσει εκ νέου η Σύνοδος Κορυφής ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την συνεχιζόμενη προκλητικότητά της.

Η «ψύχραιμη αντιμετώπιση» για την οποία μιλά η κυβέρνηση, απαιτεί τη σύγκληση τώρα του ΚΥΣΕΑ, σημείωσε.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αλ. Τσίπρα

Είστε εδώ και μιλάτε σαν να είναι μία οποιαδήποτε Τετάρτη. Όμως από χθες το μεσημέρι έχει βγει όλος το τουρκικός στόλος στο Αιγαίο. Περισσότερα από 40 πλοία βρίσκονται για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά στο ερευνητικό της Τουρκίας σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εσείς εδώ σαν μην συμβαίνει τίποτα θέλετε να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Χθες όλη τη μέρα, το ΥΠΑΜ εξέπεμπε σήματα συναγερμού και επιφυλακής. Για επιστράτευση και κλήσεις σε εφέδρους για επιφυλακή. Όλα αυτά τα έδιναν υπηρεσιακοί παράγοντες. Την ίδια στιγμή βουλευτές της ΝΔ το έπαιζαν κομάντο στο τουίτερ.Οι Ελληνες και οι πολιτικές δυνάμεις ζητούν επίσημη ενημέρωση. Ενώ γίνονται αυτά ο κ. Μητσοτάκης με το που προσγειώνεται από τις Βρυξέλλες αρνείται να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ και να ενημερώσεις τους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί αρνείται; Για να μην δραματοποιήσει την κατάσταση. Πόσο περισσότερο από όσο είναι;

Ποιο μήνυμα εκπέμπει η κυβέρνηση με αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά; ήταν αιφνιδιασμός; Δεν ξέρατε την κλιμάκωση; έρχεται αυτή η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από την Τουρκία μετά την Αγία Σοφία.

Απαιτείται ενότητα, οι στιγμές απαιτούν την ενότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την ενημέρωση αλλά πήγε σε μια συναυλία στον Ωρωπό. Την ενότητα τη διασφαλίζει η κυβέρνηση στην πράξη. Εναμιση μήνα τώρα έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων; ποια ενότητα όταν με δική του επιλογή έχουμε οδηγηθεί σε κασέτες και παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών της κυβέρνησής μας

Ντροπή αυτό που κάνετε εδώ και δύο μήνες. Δεν τα κάνετε σε νεκρό πολιτικό χρόνο. Γνωρίζετε ότι έχει σχέδιο και στρατηγική η άλλη πλευρά. Και ξέρετε ότι η αντιπολίτευση έχει υψώσει τείχος υπευθυνότητας στα εθνικά ζητήματα. Και στα ελληνοτουρκικά, και στην ΑΟΖ και στον Εβρο βάλαμε πλάτη υπευθυνότητας. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα. Και σήμερα επιλέγει, με όλο τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο, να στήσει κάλπη για να δικάσει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση με αυτές τις πράξεις και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στον ελληνικό λαό αλλά και στους απέναντι, που έχει σχέδιο και στρατηγική. Τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση όταν μια τέτοια μέρα συνεδριάζει η Βουλή για να δικάσει τους πολιτικούς της αντιπάλους η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα