ΤΣΙΠΡΑΣ: Καλεί Σαμαρά σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε μία μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά

και μίας δεξιάς βγαλμένης από τα σκοτεινά χρόνια του διχασμού, που φλερτάρει με την ακροδεξιά, τους νεοναζί, τον αυταρχισμό και την καταστολή».

Μάλιστα, χαρακτήρισε δεκανίκια του κ. Σαμαρά, τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι εκτίθενται με τις απογευματινές δηλώσεις τους κάθε φορά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα και με αφορμή τη μη προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου, αλλά και την πρόταση, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περιορισμό των διαδηλώσεων, καθώς και τη διάθεση κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με σουγιάδες τους πολίτες της γειτονιές, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο και ετοιμάζει έναν αντιδημοκρατικό νόμο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις, που αποτελούν κατάκτηση της δημοκρατίας. Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Α. Σαμαρά σε τηλεοπτικό debate με όποιους όρους και όποιους δημοσιογράφους εκείνος θέλει, προκειμένου να εξηγήσει το λεγόμενο «success story», για το οποίο μιλά η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα