Με τη… φανέλα του Μέσι επιστρέφει ο Τσίπρας από Αργεντινή

Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της 12ήμερης περιοδείας του στην Λατινική Αμερική με τις αποσκευές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γεμάτες εμπειρίες κυρίως από την πραγματικότητα της Αργεντινής.

Οπως μεταδίδει το protothema.gr, παρότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

στο Μπουένος Άιρες συνέπεσε με τις βίαιες κοινωνικές αναταραχές που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπων κατά την διάρκεια λεηλασιών σε σούπερ μάρκετ που θύμισαν τις μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολιτικές προσωπικότητες τόσο της Αργεντινής όσο και της Βραζιλίας. Εκτός όμως από εκπροσώπους κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων από μία επίσκεψη στην ήπειρο όπου λατρεύεται η στρογγυλή θεά δεν θα μπορούσε να λείπουν και κάποιες συναντήσεις ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος

Από τα αξιοπερίεργα του ταξιδιού Τσίπρα στην Λατινική Αμερική ήταν και η επίσκεψή του στα γραφεία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Αργεντινής και τις Βραζιλίας. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε επιστολή της ΕΠΟ, στην οποία προσκαλεί την Αργεντινή για έναν φιλικό αγώνα επί ελληνικού εδάφους, όπως άλλωστε έγινε με την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Βραζιλίας.

Η πρόσκληση αναφέρεται στην διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων φιλανθρωπικού σκοπού και ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να παραδώσει ο ίδιος την επιστολή του προέδρου της ΕΠΟ στις ομοσπονδίες των δύο ποδοσφαιρικών κολοσσών.

Η είδηση μάλιστα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά βασίλεια έγινε αφορμή να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και η φωτογραφία με την φανέλα με το νούμερο 10 της εθνικής Αργεντινής και στην οποία αντί για το όνομα του Μέσι φέρει το όνομα TSIPRAS. Άγνωστο είναι αν η φανέλα ήταν δώρο των Αργεντινών στον Αλέξη Τσίπρα ή πρόκειται για ένα από τα ευφάνταστα χιουμοριστικά κατασκευάσματα που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Τα Νέα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αγώνας απέναντι στην κυριαρχία των αγορών

Την ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα των λαών «απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργεντινή όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της χώρας.

Έκανε επίσης λόγο για αγώνα «των δυνάμεων των λαών και των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον πλανήτη για δημοκρατία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Αργεντινή Αρμάνδο Μπουντού. Στη διάρκεια των συνομιλιών τους συζητήθηκε διεξοδικά το πώς η Αργεντινή απαντά στην κρίση, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων που, όπως επισημάνθηκε, παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες θετικές και αρνητικές δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα -πολύ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

«Που, όμως, κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.

«Τέλος», συνέχισε, «κρατάμε τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα