Τσικνοπέμπτη-Αποκριά με “ελεύθερη” εστίαση-διασκέδαση – Στο τραπέζι και οι σχολικές εκδρομές

Στη σημερινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ακολουθώντας με πιο αργό ρυθμό την πεπατημένη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα αξιολογήσουν το ενδεχόμενο άρσης περιορισμών που αφορούν σε διασκέδαση, εστίαση και πιθανόν  στα γήπεδα, αλλά και στις σχολικές εκδρομές  που είχαν ανασταλεί από την αρχή του έτους.

Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των καρναβαλικών παρελάσεων, για τις οποίες όμως δεν αναμένεται να δοθεί πράσινο φως.
Πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα η διασκέδαση θα γίνεται

με άλλους όρους, κάτι που θα ικανοποιήσει επιχειρηματίες και πολίτες ενόψει της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς.

Για τη χρήση μάσκας δεν αναμένονται αλλαγές στα σήμερα ισχύοντα.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, ο δείκτης των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Ως χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πλέον ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου διαμορφώνεται σε 393 ασθενείς ημερησίως. Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι στο 73,4% και στις απλές κλίνες στο 54,8%. Επιπλέον, η κυριαρχία της Omicron στις εισαγωγές αλλάζει τα δεδομένα προς το καλύτερο, καθώς οι ασθενείς με τη λοίμωξη COvid που προκαλεί η τελευταία μετάλλαξη χρειάζονται μικρότερο χρόνο νοσηλείας σε σύγκριση με εκείνον που απαιτούνταν για τους ασθενείς με Δέλτα. Είναι ενδεικτικό ότι προχθές δόθηκαν πάνω από 500 εξιτήρια, αριθμός που δεν είχε καταγραφεί κατά το προηγούμενο επιδημικό κύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα