Τσακαλώτος στη Βουλή: «Τίποτα δεν θα συμφωνηθεί μέχρι όλα να συμφωνηθούν»

«Θεωρώ ότι έως το επόμενο Eurogroup θα έχουμε καταλήξει σε μία τεχνική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την επίσημη ενημέρωση της Βουλής για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Τίποτα δεν θα συμφωνηθεί μέχρι όλα να συμφωνηθούν» είπε επικαλούμενος δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ εξηγώντας ότι «κανένας δεν μπορεί να δώσει κάτι αν δεν ξέρει όλο το πακέτο της συμφωνίας».

«Θα κλείσει το SLA, η συζήτηση

για τα αντίμετρα και θα δούμε ποια θα είναι η αποσαφήνιση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και ποια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» είπε ο υπουργός, περιγράφοντας τα βήματα που απομένου για τη συμφωνία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι με το τελευταίο Eurogroup «δεν αυξάνεται η λιτότητα» και ότι οι όποιες παρεμβάσεις ζητηθοούν, θα αφορούν σε διαρθρωτικά μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με διεθνείς οργανισμούς, για την παροχή ειδικού δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι για την καθυστέρηση στο «κλείσιμο» της αξιολόγησης δεν ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση, ενώ απέρριψε και το επιχείρημα πως «η καθυστέρηση κοστίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα