ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ “ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ”

“Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαίνεται” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα “Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη”.

“Να μην πιστεύετε αυτά που βλέπετε και αυτά που γράφονται στις εφημερίδες ειδικά στους τίτλους”, σημείωσε.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν (μετά το 2018 με μείωση συντάξεων

και του αφορολόγητου) θα αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι 2% θα είναι και τα αναπτυξιακά μέτρα, καθώς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

Στη συνέχεια, είπε, θα υπάρξει νέα παρέμβαση στο θέμα του χρέους, που θα έρθει να προστεθεί στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, καθώς το ΔΝΤ έχει τονίσει ότι δεν θα μείνει στο πρόγραμμα χωρίς μία τέτοια παρέμβαση. Αυτό θα δώσει θετικό σήμα στις αγορές και για να αποφασίσει η ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι την ένταξη της Ελλάδας στο QE (το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων) με όλες τις θετικές συνέπειες για τη ρευστότητα της οικονομίας.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έχουν “ζορίστει” τα μεσαία στρώματα και ότι έχουν γίνει λάθη “στο πόσο γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε την φοροδιαφυγή”. “Πλέον όμως έχουμε κάνει πολλά βήματα”, ανέφερε

Προανήγγειλε ότι “την Πέμπτη θα υπάρχει συνέντευξη Τύπου για μία νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση” και ανέφερε ότι πλέον “έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τις καταθέσεις με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα