Τρομοκράτες οι Τούρκοι που πιάστηκαν στην Χίο με όπλα σε ταχύπλοο

15:18 1/8/2013 - Πηγή: BankWars

Μέλη της ένοπλης τουρκικής οργάνωσης DHKP-C που σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις φαίνεται ότι είναι τελικά οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί σε ταχύπλοο ανοικτά της Χίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής

τηλεφωνίας, κάρτες SIM, μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων. Επιπλέον προσήχθησαν 14 συνολικά άτομα, 11 από Αθήνα και τρία από Θεσσαλονίκη. Από τους 11 προσαχθέντες στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους».

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να υποστρίζουν πως οι συλληφθέντες σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις όμοιες με αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2013 κατά των γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του τούρκου πρωθυπουργού Ρετzέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εναν εξ αυτών αναζητούσε η αστυνομία της γειτονικής χώρας για βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα