Τρομάζουν τα πρόστιμα για την “μαύρη” εργασία – Εμφανίστηκαν από το …πουθενά 63.122 θέσεις εργασίας!

Το Σεπτέμβριο …εμφανίστηκαν 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψαν μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε η νέα αυστηρή ποινή για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι η απόφαση να επιβληθεί το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε αβασάνιστη, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Και η επιλογή αυτή δικαιώθηκε, επισημαίνει ο υπουργός, καθώς «μια ολόκληρη «πόλη» 63.122

εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της «μαύρης εργασίας» σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης».

Πρόστιμο ύψους 10.550 ευρώ θα ισχύσει για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν έχουν ήδη δηλώσει αυτούς τους εργαζόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα