Τρ.Κύπρου: Κυβερνητική δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση εξόδου από το καθεστώς διαχείρισης

Δυσαρέσκεια εκφράζει η κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρατηρείται για την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μιλώντας μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου,

είπε ότι «η κυβέρνηση, από τις αρχές Απριλίου τονίζει σε όλους τους τόνους και είναι ιδιαίτερα πιεστική στο ότι η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την κατάσταση της διαχείρισης.

«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι για τους ρυθμούς με τους οποίους επιχειρείται η έξοδος από το καθεστώς διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει ήδη επιτευχθεί και να έχει διοριστεί Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, να έχουν ήδη δοθεί οι μετοχές στους μέτοχους για να μπορέσουν να αποφασίσουν για την τύχη της εταιρείας. Είναι θέμα που παρακολουθούμε και συζητούμε ως κυβέρνηση με την Κεντρική Τράπεζα και με την τρόικα», ανέφερε.

«Υπάρχουν προβλήματα – το αναγνωρίζουμε – αλλά υπερπηδούνται και δεν θα πρέπει να τίθενται αυτά τα προβλήματα, ίσως, ως δικαιολογία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να εξέλθει η Τράπεζα Κύπρου από την εξυγίανση και διαχείριση», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Κληθείς να πει τι θα γίνει τώρα που ο κ. Μιχάλης Κολακίδης δεν αποδέχθηκε το διορισμό του ως Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «μετά την απόσυρση ενδιαφέροντος του κ. Κολακίδη γίνονται άλλες διαβουλεύσεις και ελπίζουμε ότι το ταχύτερο δυνατόν» θα υπάρξει διευθέτηση του θέματος. «Το ταχύτερο δυνατόν το καλύτερο για τον τόπο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το νέο διάταγμα που αναμένεται για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «κάθε φορά που υπάρχει διάταγμα υπάρχει μια καλύτερη αντιμετώπιση των τραπεζικών συναλλαγών, υπάρχουν κάποιες χαλαρώσεις περισσότερο».

Πηγή: Stockwatch

Keywords
Τυχαία Θέματα