Τραπεζικές συμπτώσεις και ραντεβού…

Eνα παζλ συμπτώσεων συνήθως δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση. Και στην περίπτωση των τραπεζών οι συμπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι πολλές, παραπέμποντας σε εξελίξεις. Είναι άραγε σύμπτωση το γεγονός ότι έχουν υπάρξει τρεις τουλάχιστον διερευνητικού χαρακτήρα συναντήσεις κορυφαίων τραπεζιτών τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μια εξ αυτών στην οποία συμμετείχε και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας; Είναι άραγε σύμπτωση

ότι συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο City και συζήτησαν πολλή ώρα δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη;

Οι τραπεζίτες είναι δεδομένο ότι κατά καιρούς πραγματοποιούν συναντήσεις αλλά όχι τόσο συχνά, όπως γίνεται εσχάτως. Γιατί, όταν γίνονται συναντήσεις κορυφής, κάποιο μήνυμα επιχειρείται να σταλεί σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Η κατάσταση που διαμορφώνεται, αν μη τι άλλο, περιγράφει εξελίξεις που κάποιοι τραπεζίτες σπεύδουν να προλάβουν με την τακτική των συμμαχιών και των μηνυμάτων και κάποιοι άλλοι να δρομολογήσουν.

Και αυτό που καίει αυτή τη στιγμή τους τραπεζίτες είναι οι όροι με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου. Τα ραντεβού, λοιπόν ,έχουν σκοπό την χάραξη μίας κοινής γραμμής πλεύσης, ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν ευνοϊκότερους όρους για τη συμμετοχή των ιδιωτών στις ΑΜΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες έχουν ήδη ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση και την τρόικα μνα τροποποιηθεί η τιμή εξάσκησης των warrants. Ειδικότερα ζητούν να υπάρξει Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα καθορίζει πως αφετηρία για τα warrants δεν θα είναι η τιμή έκδοσης, αλλά μια τιμή ως και 50% χαμηλότερη της τιμής έκδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα