ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι απαντά ο Γ.Ντάισελμπλουμ στο ερώτημα για την ανακεφαλαιοποίηση

Η απάντηση του Προέδρου του Eurogroup στο ερώτημα για το μελλον των ελληνικών τραπεζών (συνέντευξη στον ΣΚΑΙ):

«Δεν έχω άποψη αν θα πρέπει να υπάρξει AQR ή στρες τεστ. Το θέμα κλειδί εδώ είναι ότι καθώς κατευθυνόμαστε προς το τέλος του προγράμματος πρέπει να διασφαλίσουμε αν οι τράπεζες είναι ασφαλείς, εάν θα επιβιώσουν ή όχι.

Και δεδομένης όλης της δουλειάς

που έχει γίνει, της ανακεφαλαιοποίησης που έχει γίνει, των νέων κεφαλαίων που έχουν μπει είναι πολύ σημαντικό να τελειώσουμε για τώρα με το θέμα των τραπεζών.

Να είναι σταθερές και ισχυρές. Αν αυτό μπορεί να γίνει με το στρες τεστ τότε μια χαρά. Αν χρειάζεται AQR ας είναι. Αυτό νομίζω ότι είναι απόφαση των τραπεζικών αρχών. Δεν νομίζω ότι είναι πολιτική απόφαση»

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

«Κανείς δεν έχει οριστική λύση για το χρέος (…)Αν η οικονομία είναι σταθερή και βελτιώνεται, αν η Ελλάδα έχει ανάπτυξη τότε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο χρέος της. Έχοντας πει αυτό, το Eurogroup έχει δώσει μια καθαρή υπόσχεση, αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και αν τότε χρειάζεται μεγαλύτερη ελάφρυνση για το χρέος, θα της την δώσουν».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Εποπτεία έχει η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, όλοι έχουν τέτοιου είδους εποπτεία. Είναι μια ελαφρά μορφή εποπτείας, οι θεσμοί θα έρχονται δυο φορές το χρόνο για να βλέπουν πώς είναι η κατάσταση, πώς αναπτύσσεται η οικονομία κλπ. Και αν η κατάσταση εκτροχιάζεται θα προειδοποιούν εμάς αλλά και την κυβέρνηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα