ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεργασία με τις Financial Technology – Ριζικές αλλαγές στις συναλλαγές με internet και mobile banking

Τον δρόμο της συνεργασίας με την κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων από τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology- Fintech) επιλέγουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να κερδίσουν ταχύτερα το μεγάλο στοίχημα της υιοθέτησης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε όλες τις δομές τους.

Όπως επισημαίνουν με έμφαση διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν ριζικά το

τραπεζικό σύστημα, τόσο σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες των τραπεζών όσο και σε σχέση με την εισαγωγή νέων επιχειρηματικών μοντέλων τα οποία θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα.

Καθοριστικό ρόλο στην άμεση υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών έχει και η ραγδαία αλλαγή του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούνται διεθνώς οι συναλλαγές καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πελατών δεν επισκέπτεται πλέον το τραπεζικό κατάστημα αλλά πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω του internet και μέσω του κινητού του τηλεφώνου (mobile banking), ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το πλαστικό χρήμα και
όχι τα μετρητά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της ΕΕΤ από τις τράπεζες μέλη της ο αριθμός και η αξία συναλλαγών μέσω internet banking αυξήθηκε, σε ετήσια βάση, κατά 40% και 29% αντίστοιχα. Ο αριθμός και η αξία συναλλαγών μέσω mobile banking αυξήθηκε, σε ετήσια βάση, κατά 142% και 82% αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινότητα των fintech, ήδη συστημικές τράπεζες έχουν προχωρήσει στην καθιέρωση διαγωνισμών και δράσεων για την ανάδειξη τεχνολογιών σε συνεργασία με τις fintech.

Keywords
Τυχαία Θέματα