Τράπεζες προς χρεωμένους επιχειρηματίες: Φέρτε το 10% για να γίνει ρύθμιση – Τέλος τα “χρυσά σκύβαλα”

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΞΙΑ, 50 επιχειρηματικοί όμιλοι χρωστάνε στις τράπεζες περί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ!. Πρόκειται για μεγάλους ομίλους, πολύ γνωστών επιχειρηματιών, αρκετοί από τους οποίους έχουν για μήνες απλήρωτο το προσωπικό τους. Συνηθισμένοι από το…ένδοξο παρελθόν, περίμεναν μία ρύθμιση των δανείων και γιατί όχι; Ένα haircat και ένα νέο δανεισμό με καλύτερους όρους, προκειμένου να συνεχίσουν και να

μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού.

Το παλιό όμως “κόλπο” δεν πιάνει στην εποχή της τρόικας. (Να και κάτι καλό που κάνει η τρόικα). Έτσι λοιπόν, οι τράπεζες, καλούν έναν έναν τους επιχειρηματίες και τους προτρέπουν, αν θέλουν να κρατήσουν την επιχείρησή τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη (ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) και να πληρώσουν έστω το 10% των οφειλομένων.

Εκείνοι που θα το πράξουν, θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις και θα τους γίνει γενναία ρύθμιση των δανείων. Όσοι αρνηθούν, πολύ σύντομα οι τράπεζες θα τους πουν…”περάστε έξω” και θα αναθέσουν το management σε στελέχη της αγοράς δικής τους επιλογής.

Η εποχή που με τα λεφτά των άλλων – και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τα λεφτά που έχουν δανειστεί οι Έλληνες πολίτες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – ορισμένοι το έπαιζαν μεγάλοι και τρανοί επιχειρηματίες, μάλλον πέρασε. Και αυτό, είναι πάρα πολύ καλό νέο για την Ελλάδα. Τους έχουμε πληρώσει χρυσούς ενώ πρόκειται για επιχειρηματικά λαμόγια και σκύβαλα.

Original article: Τράπεζες προς χρεωμένους επιχειρηματίες: Φέρτε το 10% για να γίνει ρύθμιση – Τέλος τα “χρυσά σκύβαλα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα