Τράπεζες-ΑΑΔΕ: Συζητούν άρση κατασχέσεων λογαριασμών για όσους χρωστάνε και έκαναν ρύθμιση – Επιτέλους, μια σωστή επιλογή!

09:35 4/4/2018 - Πηγή: BankWars

Επιτέλους και μια σωστή σκέψη τραπεζών – φορολογικής αρχής για τους δανειολήπτες! Συζητούν να γίνεται μερική άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Στην πράξη αυτό που γίνεται σήμερα είναι φορολογούμενοι να ρυθμίζουν σε δόσεις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και να καλούνται να καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις και παράλληλα να παραμένει σε ισχύ

η κατάσχεση τραπεζικών τους λογαριασμών, με αποτέλεσμα ποσά που εμφανίζονται σε αυτούς να κατάσχονται. Έτσι δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις αφού δεν τους μένουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι λύσεις που αναζητούνται, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΙΟΣ, προβλέπουν να γίνεται ένας «συμψηφισμός» των ποσών που καταβάλλει κάθε μήνα ο οφειλέτης στο πλαίσιο της ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης που έχει πραγματοποιήσει με τα ποσά που κατάσχονται από τον τραπεζικό λογαριασμό και αποδίδονται από την τράπεζα στο δημόσιο ταμείο.

Με αυτό τον τρόπο ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών δεν θα κατάσχονται στο σύνολό τους, αλλά μερικώς, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους έναντι της Εφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα