Τράπεζες – Γερμανία: Προς αποδοχή του ευρωπαϊκού σχεδίου εγγύησης καταθέσεων

Η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών (BDB) άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ενδέχεται να άρει τις ενστάσεις της στο σχέδιο εγγύησης των καταθέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας ένα βήμα που ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό και πιθανόν θα σημάνει ότι οι γερμανικές τράπεζες ίσως απορροφήσουν μέρος των ζημιών που ενδέχεται να σημάνουν πτωχεύσεις πιστωτικών ιδρυμάτων σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η BDB,

η οποία εκπροσωπεί τα εισηγμένα στο χρηματιστήρια πιστωτικά ιδρύματα όπως η Commerzbank και η Deutsche Bank, είναι ο πρώτος θεσμός ο οποίος εκφράζει την υποστήριξή του προς το σχέδιο αυτό, που θεωρείται σημαντικός πυλώνας της σχεδιαζόμενης τραπεζικής ένωσης. Τα γερμανικά ταμιευτήρια και οι συνεργατικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιτίθενται στην κίνηση.

“Χρειάζεται ένα κοινό ταμείο εγγύησης των καταθέσεων”, σημείωσε ο Γίργκεν Φίτσεν, πρόεδρος της BDP και συμπρόεδρος της Deutsche Bank, σε σχόλια που έκανε χθες για να δοθούν στην δημοσιότητα σήμερα. “Η τραπεζική ένωση είναι το σωστό βήμα. Δεν μπορείς πάντοτε να αφήνεις τους άλλους χωρίς στήριξη”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα