Τράπεζες – Panama Papers: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής τράπεζας Hypo Landesbank Vorarlberg

07:50 8/4/2016 - Πηγή: BankWars

Ο Μίχαελ Γκράχαμερ, διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής τράπεζας Hypo Landesbank Vorarlberg είναι ένας από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες που παραιτούνται λόγω των “Panama Papers”, που περιέχουν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά, Mossack Fonseca, όπου πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα από όλο τον κόσμο φέρεται να αποκρύβουν την περιουσία τους και να φοροδιαφεύγουν.

Ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ORF ανέφερε ότι η τράπεζα

συνδέεται με υπεράκτιες εταιρείες μέσω λογαριασμών στο Λιχτενστάιν. Η αυστριακή αρχή χρηματοοικονομικού ελέγχου FMA ερευνά εάν η Hypo Vorarlberg και μία ακόμα αυστριακή τράπεζα, η Raiffeisen Bank International, που αναφέρονται στα “Panama Papers”, έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος.

«Είμαι 100% πεπεισμένος ότι η τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν παραβίασε τους νόμους», τόνισε ο Γκράχαμερ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η τράπεζα, με βασικό μέτοχο την επαρχία του Vorarlberg, στα σύνορα Λιχτενστάιν και Ελβετίας. Ο ίδιος ανέφερε πως η απόφαση ήταν το αποτέλεσμα διαφόρων εξελίξεων κατά το προηγούμενο έτος, και πως «η προκατάληψη των μέσων ενημέρωσης για την Hypo Voralberg και εμού τις τελευταίες ημέρες ήταν καθοριστική για εμένα να προχωρήσω σε αυτό το βήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα