Τράπεζα Πειραιώς: Ούριοι άνεμοι στην έκδοση του ομολογιακού δανείου των 300 εκατ. ευρώ

(UPD) Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της έκδοσης του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς   άνοιξε το βιβλίο προσφορών.

Το επιτόκιο 10,25% κινείται στο 10,25% στο αρχικό εύρος των προσφορών.

Η έκδοση που “τρέχουν” η Goldman Sachs και η UBS

διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς.

Στόχος είναι το βιβλίο να κλείσει εντός της ημέρας και η τιμολόγηση της έκδοσης να βγει σε επίπεδα γύρω στο 9%-10%.

Η έκδοση διενεργείται στον θετικό απόηχο της συμφωνίας ανάθεσης διαχείρισης στην Intrum του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων της Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ( σ.σ. Οκτώβριος 2019) η τράπεζα θα ενισχύσει το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας κατά 80 με 85 μονάδες βάσης.

Η έκδοση ευνοείται και από  το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων. Χθες  η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά χαμηλά και στο 2,590%, ενώ το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 289,6 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010.

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Eurobank της θυγατρικής της Πειραιώς στη Βουλγαρία, κίνηση από την οποία το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της Πειραιώς μειώνεται κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Έτσι, ενισχύεται ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 13,7%.

Με ενδεχόμενη άντληση συμπληρωματικών κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ, ο παραπάνω δείκτης θα ενισχυθεί κατά περίπου 65 μονάδες βάσης, ξεπερνώντας την ελάχιστη εποπτική απαίτηση (14%).

Τράπεζα Πειραιώς: Εντολή στις Goldman Sachs και UBS για την έκδοση ομολόγου Tier 2

Keywords
Τυχαία Θέματα