Τράπεζα Πειραιώς: Όλα έτοιμα για την έκδοση ομολογιακού δανείου 300 εκατ.

Την Τρίτη ανοίγει, σύμφωνα με την ενημέρωση των επενδυτών, το βιβλίο για την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) της Τράπεζας Πειραιώς, ονομαστικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση θα είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ και θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC,

με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς

Στόχος είναι το βιβλίο να κλείσει εντός της ημέρας και η τιμολόγηση της έκδοσης να βγει σε επίπεδα ίσα ή χαμηλότερα του 9%, αναφέρει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο euro2day.gr.

Η έκδοση διενεργείται στον θετικό απόηχο της συμφωνίας ανάθεσης διαχείρισης στην Intrum του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων της Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ( σ.σ. Οκτώβριος 2019) η τράπεζα θα ενισχύσει το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας κατά 80 με 85 μονάδες βάσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Eurobank της θυγατρικής στη Βουλγαρία, κίνηση από την οποία το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της Πειραιώς μειώνεται κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Έτσι, ενισχύεται ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 13,7%.

Με ενδεχόμενη άντληση συμπληρωματικών κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ, ο παραπάνω δείκτης θα ενισχυθεί κατά περίπου 65 μονάδες βάσης, ξεπερνώντας την ελάχιστη εποπτική απαίτηση (14%).

Τράπεζα Πειραιώς: Εντολή στις Goldman Sachs και UBS για την έκδοση ομολόγου Tier 2

Keywords
Τυχαία Θέματα