Τράπεζα Πειραιώς: Επιτυχία! Ναι των πιστωτών στην πρόταση ανταλλαγής ομολόγων

upd: Ομολογιούχοι της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχουν τίτλους ονομαστικής αξίας 493 εκατ. ευρώ, έχουν αποδεχτεί την ανταλλαγή τους με κοινές μετοχές, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας που είναι σε εξέλιξη.

Σε καμία σειρά ομολόγων το ποσοστό αποδοχής δεν έπεσε κάτω από το όριο που καθιστά υποχρεωτική τη μετατροπή τους σε μετοχές.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία ο όμιλος της Τράπεζας
Πειραιώς θα έχει συνολικό κεφαλαιακό όφελος 593 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω του οποίου θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τις ανάγκες του βασικού σεναρίου ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ θα αντληθούν από τη διάθεση κοινών μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Οι εντολές στις προτάσεις ανταλλαγής τίτλων – Αύριο 06/11 τα αποτελέσματα

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι από τις 9.00 π.μ. (Ώρα Λονδίνου), της Τετάρτης 4ης Νοεμβρίου 2015 (η “Προθεσμία Λήξης”) (υπό την επιφύλαξη της δυνατότητας του Προτείνοντα να αποδεχθεί Εντολές Ανταλλαγής ή άλλες εντολές από σχετικούς Κατόχους Τίτλων) μέχρι και 24 ώρες πριν από τη σχετική Συνάντηση ή άλλες εντολές από σχετικούς Κατόχους Τίτλων, έγκυρες εντολές έχουν ληφθεί κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, οι οποίες αντιστοιχούν στους κάτωθι αναφερόμενους Υφιστάμενους Τίτλους, όπως περιγράφονται στον ακόλουθο πίνακα.

Αναφορικά με τους Τίτλους του 2016, Κάτοχοι Τίτλων που αντιπροσωπεύουν €50.000 έχουν (κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης) υποδείξει ότι σκοπεύουν να παραστούν στη σχετική Συνεδρίαση.

Προς αποφυγή αμφιβολιών, οι Συνεδριάσεις δεν έχουν λάβει ακόμη χώρα και καμία απόφαση δεν θα ληφθεί από τον Προτείνοντα για την αποδοχή οποιασδήποτε προσφοράς Υφιστάμενων Τίτλων μέχρις ότου οι Συνεδριάσεις πραγματοποιηθούν. Ο Προτείνων συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα, οποτεδήποτε πριν την αποδοχή από τον Προτείνοντα Υφιστάμενων Τίτλων που έχουν προσφερθεί για ανταλλαγή στη σχετική Προσφορά Ανταλλαγής προκειμένου να παρατείνει, επανεκκινήσει ή τροποποιήσει τις Προσφορές Ανταλλαγής συλλήβδην, όπως περιγράφεται αναλυτικότερα στο Πληροφοριακό Έντυπο. Οι αναφορές στην παρούσα ανακοίνωση στην συνολική αξία σε περίπτωση εκκαθάρισης ή στη συνολική ονομαστική αξία θα συνιστούν αναφορές στην ονομαστική αξία ή στην αξία σε περίπτωση εκκαθάρισης, των εν κυκλοφορία Υφιστάμενων Τίτλων, εξαιρουμένων των Υφιστάμενων Τίτλων που έχουν ήδη αγοραστεί και κατέχονται από τον Προτείνοντα ή από θυγατρικές του, κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης.

Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, μετά τις συνεδριάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την 6η Νοεμβρίου 2015, ο Προτείνων θα ανακοινώσει: (i) τα αποτελέσματα των Συνεδριάσεων, (ii) κατά πόσον ο Προτείνων αποδέχεται τις προτάσεις για ανταλλαγή των Υφιστάμενων Τίτλων στη σχετική Προσφορά Ανταλλαγής, και (iii) την τελική συνολική ονομαστική αξία ή την αξία σε περίπτωση εκκαθάρισης, κατά περίπτωση, (Α) των Υφιστάμενων Τίτλων που έγιναν δεκτοί για ανταλλαγή και (B) των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων που θα εκδοθούν.

Η παρούσα Ανακοίνωση γίνεται αναφορικά με τις Προσφορές και Προτάσεις Ανταλλαγής σχετικά με τους εγγυημένους προνομιούχους άνευ δικαιώματος ψήφου άνευ δικαιώματος σωρευτικού μερίσματος κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλους Σειράς Α συνολικής αξίας €200.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Capital Limited (XS0204397425) (οι “Τίτλοι Αόριστης Διάρκειας”), τους μειωμένης εξασφάλισης εξαγοράσιμους, κλιμακωτής απόδοσης κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλους, λήξης 2016 συνολικής αξίας €400.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance PLC (από κοινού με την Piraeus Group Capital Limited οι “Υφιστάμενοι Εκδότες” και έκαστος εξ αυτών ο “Υφιστάμενος Εκδότης”) (XS0261785504) (οι “Τίτλοι του 2016”) και τους τίτλους που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance PLC συνολικής αξίας €500.000.000 5,00% λήξης Μαρτίου 2017 (XS1048577529) (οι “Τίτλοι του 2017”) (έκαστη έκδοση εξ αυτών η “Σειρά” και από κοινού οι “Υφιστάμενοι Τίτλοι”), για την προσφορά ανταλλαγής οποιουδήποτε ή όλων των Υφιστάμενων Τίτλων με μη μεταβιβάσιμες αποδείξεις (οι “Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις”) εκδόσεως του Προτείνοντα (οι “Προσφορές Ανταλλαγής” και έκαστη εξ αυτών η “Προσφορά Ανταλλαγής”), όπως περιγράφονται στο πληροφοριακό έντυπο ανταλλαγής τίτλων με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2015 (το “Πληροφοριακό Έντυπο”).

—-

1 Είτε επί τη βάσει της σχετικής Προσφοράς Ανταλλαγής, είτε διαφορετικά.
2 Ονομαστική αξία ή αξία σε περίπτωση εκκαθάρισης, κατά περίπτωση, των εν κυκλοφορία Υφιστάμενων Τίτλων, εξαιρουμένων των Υφιστάμενων Τίτλων που αγοράσθηκαν κατά το παρελθόν και κατέχονται από τον Προτείνοντα ή τις θυγατρικές του, κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα