Τράπεζα Πειραιώς: Εκστρατεία για ενίσχυση των κοινωνικών ιατρείων

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ανάγκης για στήριξη των κοινωνικών ιατρείων των εθελοντών γιατρών, που παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε άπορους πολίτες, καθιέρωσε τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω της χρήσης πιστωτικών καρτών.

Η Τράπεζα ανέφερε ότι για κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα της, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, θα προσφέρει ένα ευρώ στα κοινωνικά ιατρεία.

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας

Μάριος Σαββίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση, παρέδωσε στην πρόεδρο των εθελοντών γιατρών Ανδρούλα Αγρότου, επιταγή 10.000 ευρώ.

Σε μήνυμά του, ο υπουργός υγείας Πέτρος Πετρίδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές γιατρούς καθώς και προς την Τράπεζα Πειραιώς, αναφέροντας ότι έρχονται να συμπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω των νέων, πρωτόγνωρων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Η επίτιμη πρόεδρος των εθελοντών γιατρών ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, εκφράζοντας ευχαριστίες για την εκστρατεία, τόνισε την ανάγκη στήριξης και λειτουργίας των κοινωνικών ιατρείων.

“Είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, καθώς πολλοί άνθρωποι διάγουν δύσκολες εποχές και δεν έχουν ούτε τρία ευρώ για να αποταθούν στα δημόσια νοσηλευτήρια”, είπε.

Τα κοινωνικά ιατρεία λειτουργούν κυρίως τα σαββατοκύριακα στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, την Πάφο, την Πόλη Χρυσοχούς και στο Παραλίμνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα