Τράπεζα Πειραιώς: Έχουν υποβληθεί 900 αιτήσεις για εθελουσία – Παράταση δύο ακόμα εβδομάδων

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα αργά το βράδυ εκτιμάται ότι θα καλυφθεί το 70% – 80% του στόχου του προγράμματος αποχωρήσεων που αφορά σε 1.500 άτομα. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι περίπου 900. Κατόπιν αυτού, η διάρκεια αποδοχής του προγράμματος θα επεκταθεί κατά δύο εβδομάδες. Αύριο το πρωί, η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει παράταση δύο εβδομάδων στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που λήγει σήμερα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις 30 υπάλληλοι που έχουν αποδεχτεί το πρόγραμμα

βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ οι υπόλοιποι απέχουν σημαντικά από αυτήν, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 41 έτη. Όσο για το μέσο όρο της αποζημίωσης όσων έχουν κάνουν αποδεκτό το τρέχον πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, διαμορφώνεται στις 70.000 – 80.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν έχουν ληφθεί ως προϋπόθεση αποχώρησης τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά αποκλειστικά το κριτήριο της ηλικίας. Παράλληλα, το ύψος της αποζημίωσης ξεκινά από τις 20.000 και φτάνει μέχρι τις 180.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της εθελουσίας, όπως διαμορφώνεται, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένει να έχει ετήσιο κόστος περί τα 60 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποσβεστεί σε διάρκεια 1,9 – 2 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι για μείωση του προσωπικού της σε επίπεδο ομίλου κατά 2.500 άτομα μέχρι τις 31/12/2017 (από 31/12/2015). Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον ο υπολειπόμενος στόχος αποχωρήσεων για φέτος (δηλ. μέχρι τα 1.500 άτομα) θα καλυφθεί μέσω των πωλήσεων θυγατρικών που δεν ανήκουν στον αμιγώς χρηματοπιστωτικό τομέα (non core business).

Keywords
Τυχαία Θέματα