Τράπεζα Πειραιώς: Έχουμε καταγγείλει δάνεια 350 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ και κόμματα

Στα 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα τα οποία έχει καταγγείλει η τράπεζα Πειραιώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Πουλόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Πουλόπουλος, τα ενήμερα δάνεια ανέρχονται στα 230 εκατ. ευρώ.

Η

Πειραιώς εισπράττει κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα (σ.σ. η οποία, ως γνωστόν, έμπαινε ως εγγύηση για τη λήψη των δανείων).

Οπως είπε, το 2014 η τράπεζα έλαβε 1,6 εκατ ευρώ, το 2015 το ποσό μειώθηκε στα 1,2 εκατ ευρω και για το 2016 έχουν δοθεί 0,2 εκατ ευρώ.

Για τα δάνεια της Πειραιώς στα ΜΜΕ ο κ. Πουλόπουλος ανέφερε ότι ανέρχονται στα 260 εκατ ευρώ, ενώ έχουν περάσει στην τράπεζα από εξαγορασθείσες τράπεζες άλλα 172 εκατ ευρώ.

“Από το σύνολο των 432 εκατ ευρώ έχουμε εξασφαλίσεις αξίας 306 εκατ. ευρώ και έχουμε σχηματίσει προβλέψεις 194 εκατ. ευρώ”, απάντησε. Τα δάνεια (προς ΜΜΕ) που έχουν καταγγελθεί και για τα οποία έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες, ανέρχονται στα 202 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 76 εκατ. ευρώ καθυστερούνται πάνω από 90 ημέρες χωρίς να έχουν καταγγελθεί.

“Περίπου το 65% των δανείων σε ΜΜΕ έχουν καταγγελθεί”, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο Πρώτο Θέμα έχουμε δάνεια 36 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο Γ. Πουλόπουλος και πρόσθεσε ότι τα δάνεια είναι ενήμερα, ενώ υπάρχουν εξασφαλίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα