Τράπεζα Κύπρου: Ψάχνει CEO που να μη μιλάει ελληνικά!

Η νέα διοίκηση της Τράπεζας προσπαθεί πυρετωδώς να καταλήξει στο άτομο που θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδιάρθρωσης και, με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι χθες, οι διεργασίες συνεχίζονταν με ορίζοντα κατάληξης την ερχόμενη βδομάδα.

Η BOCY βρίσκεται χωρίς CEO από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αποχώρησε

ο μεταβατικός CEO Χρήστος Σορώτος λόγω λήξης του συμβολαίου του.

Έκτοτε η Τράπεζα έχει τροχιοδρομήσει τη διαδικασία αντικατάστασης του χωρίς όμως άμεσα αποτελέσματα.

Εντός του συμβουλίου υπάρχει ισχυρή τάση που επιθυμεί όπως ο CEO είναι μη κύπριος.

«Είναι σημαντικό να μην μιλά ελληνικά», είναι η φράση που ακούγεται από αρκετά άτομα που βρίσκονται κοντά στη νέα διοίκηση, μερίδα της οποίας εκτιμά ότι ένας ξένος μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις που ασκούνται από ομάδες συμφερόντων και ομίλους επιχειρήσεων για το χειρισμό δανείων.

Το στίγμα των προθέσεων της νέας διοίκησης έδωσε ο ρώσος σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Anton Smetanin, που δήλωσε την Κυριακή στον Φιλελεύθερο ότι «ο κατάλληλος υποψήφιος πρωτίστως θα πρέπει να είναι ξένος».

Είπε ότι το ΔΣ κατέληξε σε εννέα υποψηφίους που περιλαμβάνουν άτομα από την Κύπρο, την Αγγλία, τη Ρωσία και την Ιρλανδία.

Μέχρι χθες άτομα με εμπειρία από την Ιρλανδία φαίνεται να είχαν προβάδισμα στις προτιμήσεις μελών του ΔΣ, καθώς έχουν πείρα στην αναδιάρθρωση τραπεζών εν μέσω κρίσης και κυρίως, στο χειρισμό προβληματικών δανείων που παραχωρήθηκαν στον τομέα ανάπτυξης γης.

«Ίσως ο διευθύνων σύμβουλος να μπορούσε να είναι ένα άτομο το οποίο έχει διαχειριστεί παρόμοιες κρίσεις στα τραπεζικά τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, σε άλλες χώρες που αντιμετώπισαν χρηματοπιστωτική κρίση», ήταν η φωτογραφικού τύπου δήλωση του κ. Smetanin.

πηγη: stockwatch

Keywords
Τυχαία Θέματα