Τράπεζα Κύπρου: Προς αποτυχία και το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Προς νέα αποτυχία οδεύει το αναθεωρημένο σχέδιο εξόδου της Τρ. Κύπρου, καθώς μέχρι σήμερα η ανταπόκριση του προσωπικού φαίνεται να περιορίζεται σε μόλις εβδομήντα άτομα.

Η προθεσμία του νέου σχεδίου λήγει αυτή τη βδομάδα οπόταν θα διαπιστωθεί αν ο τελικός αριθμός του προσωπικού που θα ενταχθεί σε αυτό, θα ανταποκρίνεται ή όχι στους φιλόδοξους στόχους για αποχώρηση εκατοντάδων υπαλλήλων.

Οι απογοητευτικές μέχρι στιγμής ενδείξεις προβληματίζουν

έντονα τη διεύθυνση και το ΔΣ της Τρ. Κύπρου και άρχισαν να καθορίζουν τις κινήσεις για την επόμενη μέρα του σχεδίου.

Το σχέδιο ανέλαβανκαι ετοίμασαν ανώτεροι εκτελεστικοί διευθυντές υπό τις οδηγίες του CEO της Τράπεζας John Hourican, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, σε ότι αφορά το ύψος των κινήτρων και ειδικότερα των χαριστικών αποζημιώσεων.

Όπως έγραψε η StockWatch, η Τράπεζα διέρρευσε εσωτερικά πριν από λίγες μέρες και εν μέσω του σχεδίου εθελούσιας εξόδου, το νέο πλάνο αναδιάρθωσης, σύμφωνα με το οποίο γίνεται αναφορά για κατάργηση 220 θέσεων.

Στόχος στου σχεδίου είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τράπεζας και η μείωση του κόστους, μέσω αλλαγών στις διοικητικές δομές και με μίσθωση υπηρεσιών εκτός τράπεζας (outsourcing).

Πάντως στα ανώτατα δώματα της Αγίας Παρασκευής επανέρχονται πιο έντονα τα σενάρια για πλεονάζον προσωπικό.

Επιπρόσθετα αναζωπυρώνεται και το σενάριο για μείωση μισθών και επιδομάτων για όλο το διευθυντικό και κατώτατο προσωπικό.

Τα σενάρια αυτά είναι υπό την αίρεση τυχόν επιτυχίας του σχεδίου εθελούσιας εξόδου, κάτι το οποίο θα διαφανεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Επιπρόσθετα η ανώτατη διεύθυνση της Τράπεζας γνωρίζει ότι μία διαδικασία για πλεονάζον προσωπικό ή μείωση μισθών και επιδομάτων θα πρέπει να περάσει από το στάδιο των διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων με την ΕΤΥΚ.

Η συντεχνία είναι εκ των πραγμάτων ενάντια σε τέτοιες μεθόδους και έχει ξεκαθαρίσει προς τη διεύθυνση της Τράπεζας ότι η μείωση του εργατικού κόστους μπορεί να προέλθει σε βάθος χρόνου με την μη πλήρωση θέσεων που θα χηρεύουν λόγω αφυπηρέτησης του προσωπικού.

Ο κ. Hourican σε εγκύκλιο του προς το προσωπικό στις 9 Μαρτίου, έκανε λόγο για πλεονασμό 250 ατόμων.

Στην Τράπεζα Κύπρου εργοδοτούνται συνολικά περίπου 4.300 άτομα.

Πηγή: Stockwatch

Keywords
Τυχαία Θέματα