Τράπεζα Κύπρου: Επιστρέφει σε ΧΑ και ΧΑΚ στις 16 Δεκεμβρίου

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 26 Νοεμβρίου το Ενημερωτικό Δελτίο σε σχέση με την Δημόσια Προσφορά και τις αιτήσεις για εισαγωγή και διαπραγμάτευση των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών και των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και Χρηματιστήριο Αθηνών

(ΧΑ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Η τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Αίτηση Εισαγωγής που προτίθεται να υποβάλει η Τράπεζα στο ΧΑΚ και ΧΑ αφορά τις Σχετικές Εκδομένες Μη Εισηγμένες Μετοχές της Τράπεζας και αφορά τις:
o 3.873.269.066 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν στους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων και άλλων προϊόντων συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Bail in)
o 5.781.443 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στους κατόχους χρεωστικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας, συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Bail in)
o 858.708.764 Συνήθεις Μετοχές που εκδόθηκαν στη Λαϊκή Τράπεζα συνέπεια των διαταγμάτων περί πώλησης ορισμένων εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, και
o 4.166.666.667 Νέων Μετοχών που προέκυψαν από την Τοποθέτηση και Ανοικτή Προσφορά. Η Τοποθέτηση και η Ανοικτή Προσφορά αποτελούν την Φάση 1 και 2 της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ημερομηνίας 28 Αυγούστου 2014
( Όλες μαζί οι «Σχετικές Εκδομένες Μη Εισηγμένες Μετοχές»)

Η εισαγωγή των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών ως πιο πάνω (η «Πρώτη Εισαγωγή») αναμένεται στις ή γύρω στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και θα είναι μεταγενέστερη της έναρξης εγγραφών στη Δημόσια Προσφορά που εκτιμάται να λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2014 (βλέπε Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής των Μετοχών πιο κάτω). Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης των Εκδομένων Μη Εισηγμένων Συνήθων Μετοχών θα ανακοινωθεί στο ΧΑΚ και ΧΑ και θα δημοσιευθεί στον Κυπριακό και Ελλαδικό τύπο και θα είναι εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των Συνήθων Μετοχών από τα δύο Χρηματιστήρια.

Περίληψη των όρων της Δημόσιας Προσφοράς

Η Δημόσια Προσφορά σε ιδιώτες αποτελεί την τρίτη και τελική φάση της Συνολικής Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία στην περίπτωση που καλυφθεί πλήρως, η Τράπεζα θα αντλήσει €100 εκατ. κεφάλαια και οι μετοχές που θα εκδοθούν θα αφορούν το 4,46% του διευρυμένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Η Δημόσια Προσφορά προς ιδιώτες αποτελεί ευκαιρία για τους Δικαιούχους Μέτοχους να εγγραφούν για μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς στην Τιμή Δημόσιας Προσφοράς, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Δημόσιας Προσφοράς (Ενότητα 4.3 του Ενημερωτικού Δελτίου) όπως περιληπτικά παρατίθενται πιο κάτω. Θα πρέπει να διαβάσετε το Ενημερωτικό Δελτίο για τις πλήρεις λεπτομέρειες της Δημόσιας Προσφοράς καθώς και για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την επένδυση σε Συνήθεις Μετοχές της Τράπεζας. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ της παρούσας ανακοίνωσης και του Ενημερωτικού Δελτίου, το Ενημερωτικό Δελτίο θα υπερισχύσει.

(α) Πρόσκληση για εγγραφή: Υπό τους όρους και προϋποθέσεις ως παρατίθενται στο Ενημερωτικό Δελτίο, οι Δικαιούχοι Μέτοχοι καλούνται να εγγραφούν για συνολικό μέγιστο ποσό μέχρι 416.666.667 Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς, στην Τιμή Δημόσιας Προσφοράς των €0,24 ανά Μετοχή της Δημόσιας Προσφοράς. Το τίμημα ανά μετοχή θα πρέπει να καταβληθεί πλήρως (χωρίς οποιαδήποτε έξοδα). Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι δεν θα χρειαστεί να κληθούν να εγγραφούν για οποιοδήποτε ελάχιστο αριθμό Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ή για οποιοδήποτε ελάχιστο τίμημα.

(β) Δικαιούχοι Μέτοχοι: Αφορά αποκλειστικά τους Μέτοχους που ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Τράπεζας κατά την Ημερομηνία Αρχείου (Εξαιρουμένων των (α) Μετόχων που έχουν εγγεγραμμένη διεύθυνση, έχουν συσταθεί, εγγραφεί ή κατοικούν ή είναι εγκαταστημένοι σε οποιαδήποτε Εξαιρούμενη Χώρα και (β) Μετόχων που τους έχουν παραχωρηθεί Μετοχές κατά την Τοποθέτηση, εκτός και αν ήταν ήδη υφιστάμενοι Μέτοχοι κατά την ημερομηνία αρχείου της Τοποθέτησης) (οι «Δικαιούχοι Μέτοχοι»), οι οποίοι είναι δικαιούχοι να εγγραφούν για Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς. Η «Ημερομηνία Αρχείου» για σκοπούς της Δημόσιας Προσφοράς ορίσθηκε η 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 3.00 μ.μ.

Οι Εξαιρούμενες Χώρες ορίζονται στην Ενότητα 4.3.9 («Μέτοχοι Εξωτερικού») του Ενημερωτικού Δελτίου.

(γ) Κατανομή Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς: Εάν η Δημόσια Προσφορά δεν καλυφθεί πλήρως, θα κατανεμηθεί σε κάθε Δικαιούχο Μέτοχο ο οποίος θα έχει υποβάλει έγκαιρα αίτηση για Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς, ο πλήρης αριθμός των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς για τις οποίες ενεγράφηκε.

Εάν η Δημόσια Προσφορά υπερκαλυφθεί, θα δοθεί προτεραιότητα σε έγκυρες αιτήσεις για συνολικό τίμημα ανά Δικαιούχο Μέτοχο μικρότερο ή ίσο με €100.000,08 («Αιτήσεις Μειοψηφίας»). Οι Αιτήσεις Μειοψηφίας θα ικανοποιηθούν μέσω κατανομής σε αναλογική βάση (δηλαδή αναλογικά με βάση τον αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω της σχετικής Αίτησης Μειοψηφίας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω του συνόλου των Αιτήσεων Μειοψηφίας). Αφού ικανοποιηθούν όλες οι Αιτήσεις Μειοψηφίας, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κατανεμηθεί πλήρως όλες οι μετοχές, θα ικανοποιηθούν σε αναλογική βάση οι Αιτήσεις Εγγραφής με συνολικό τίμημα που υπερβαίνει τα € 100.000,08 ανά Δικαιούχο Μέτοχο («Αιτήσεις Πλειοψηφίας») (δηλαδή αναλογικά με βάση τον αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω της σχετικής Αίτησης Πλειοψηφίας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχουν ζητηθεί μέσω του συνόλου των Αιτήσεων Πλειοψηφίας).

Δεν θα εκδοθούν κλασματικές Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς και οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα θα αγνοηθούν.

Δεν μπορεί να δοθεί καμία διαβεβαίωση ότι οι αιτήσεις των Δικαιούχων Μετόχων για Μετοχές Δημόσιας Προσφοράς θα ικανοποιηθούν πλήρως, ή εν μέρει, ή καθόλου.

(δ) Δικαιώματα Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς: Οι μετοχές που θα προκύψουν από την Δημόσια Προσφορά θα έχουν τα ίδια δικαιώματα (rank pari passu) με τις ήδη εκδομένες πλήρως πληρωθείσες μετοχές της Τράπεζας.

(ε) Περίοδος Εγγραφών: Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις Αιτήσεις τους εντός της περιόδου εγγραφών, η οποία αρχίζει στις 9.00 π.μ. 15 Δεκεμβρίου 2014 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 1.30 μ.μ της 9ης Ιανουαρίου 2015. («η Περίοδος Εγγραφών»).

(στ) Αιτήσεις και διαδικασία πληρωμής: Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι θα πρέπει να υποβάλουν το Έντυπο Αίτησης ως παρατίθεται στο τέλος του Ενημερωτικού Δελτίου, ή ως αλλιώς θα δημοσιευθεί από την Τράπεζα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πληρωμής τιμήματος στα πλαίσια της Δημόσιας Προσφοράς, περιλαμβάνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Νοουμένου ότι εκδοθούν Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς, η Τράπεζα προτίθεται να υποβάλει στο ΧΑΚ και ΧΑ την σχετική Αίτηση για Εισαγωγή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στις ή γύρω στις 14 Ιανουαρίου 2015. Η Τράπεζα αναμένει ότι η εισαγωγή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο ΧΑΚ και στο ΧΑ θα λάβει χώρα στις ή γύρω στις 28 Ιανουαρίου 2015 (η «Δεύτερη Εισαγωγή») οπόταν και θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των εν λόγω μετοχών στο ΧΑΚ και ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα