Τράπεζα Κύπρου: “Έπεσαν” οι υπογραφές πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία

“Έπεσαν” οι υπογραφές της συμφωνίας για την πώληση της θυγατρικής τράπεζας της Τράπεζας Κύπρου, στην Ουκρανία. Η PJSC πωλήθηκε στη Ρωσική τράπεζα A GROUP. Η συμφωνία κλείδωσε στα 225 εκατομμυρίων ευρώ. Με την
ολοκλήρωση της πώλησης, εφαρμόζεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου, που προβλέπει τη σμίκρυνσή της.Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κρίστης Χασάπης ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει υπογράψει συμφωνία με τη ρωσική τράπεζα ALPHA GROUP για την πώληση του συνόλου των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος στην Ουκρανία. Το ύψος της πώλησης ανέρχεται στα 225 εκ. ευρώ και ενισχύει περεταίρω την ρευστότητα του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, η συμφωνία αυτή οδηγεί σε πλήρη έξοδο της τράπεζας από την αγορά της Ουκρανίας και εμπίπτει στο πλαίσιο της στρατηγικής της Τράπεζας Κύπρου για την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η πώληση εντάσσεται στις πρόνοιες της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. Η συγκεκριμένη πώληση υλοποιείται σε ρυθμό ταχύτερο από ότι προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και βελτιώνει σημαντικά τη θέση της τράπεζας καθώς μειώνει τους πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την επένδυση του συγκροτήματος στην Ουκρανία, είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας.

Η σημερινή εξέλιξη, στόχο έχει την επαναφορά της τράπεζας σε πλήρης ρυθμούς λειτουργίας με θετικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Το Sigma μεταδίδει πως για την συγκεκριμένη πώληση βοήθησε σημαντικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς χρειάστηκε παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο διότι υπήρχαν προβλήματα με νομικές αγωγές που προέκυψαν μετά το κούρεμα. Βοήθησαν επίσης ο ΥΠΟΙΚ και ο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Original article: Τράπεζα Κύπρου: “Έπεσαν” οι υπογραφές πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα