Τράπεζα Κύπρου: Εγκρίθηκαν δύο νέα μέλη στο δ.σ. από την Κεντρική Τράπεζα

Άλλους δύο διοικητικούς συμβούλους της Τρ. Κύπρου, ενέκρινε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, περιλαμβανομένου και του συμβούλου που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εκκλησίας, ανοίγοντας το δρόμο για εκτόνωση του φορτισμένου κλίματος που προκλήθηκε για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch.com, υπό το βάρος των πολιτικών αιτημάτων για παραίτηση του διοικητή, η ΚΤ ενέκρινε σήμερα ένα ρώσο και ένα κύπριο σύμβουλο.

Η διαδικασία

έγκρισης εξακολουθεί να εκκρεμεί για άλλον ένα σύμβουλο, που θα έχει συνέντευξη με την ΚΤ τη Δευτέρα. Ο ρώσος σύμβουλος ζήτησε όπως του δοθεί κάποιος χρόνος μέχρι την κάθοδο του στην Κύπρο.

Η διαδικασία έγκρισης των διοικητικών συμβούλων προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις όταν διέρρευσε ότι η ΚΤ θα απέρριπτε δύο εξ αυτών, ενώ προέκυπταν ερωτήματα για άλλους τέσσερις.

Τελικώς, εγκρίθηκαν, τόσο ο Κωνσταντίνος Κατσαρός της εκκλησίας, όσο και ο Dmitry Chichikashvili.

Για άλλους τέσσερις υπήρχαν ζητήματα που – στην περίπτωση των τριών – ρυθμίστηκαν με προφορικές συνεντεύξεις.

Οι δεκαέξι σύμβουλοι εγκρίθηκαν από τη συνέλευση της Τρ. Κύπρου στις 10 Σεπτεμβρίου με πέραν του 50% των μετοχών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε χθες δημόσια παρέμβαση στο θέμα θέτοντας ζήτημα παύσης του διοικητή λόγω ανεπάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Τον πρόεδρο στήριξαν σήμερα σχεδόν όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, ενώ πιο ήπια στάση τήρησε η ΕΔΕΚ.

Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο έδωσε σήμερα και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ζητώντας την παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα