ΤΡΑΜΠ: Πιστός στο ΝΑΤΟ, υποδομές, λιγότεροι φόροι, “συμβιβασμός” στο μεταναστευτικό

07:40 1/3/2017 - Πηγή: BankWars

«Στηρίζουμε σθεναρά το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που σφυρηλατήθηκε μέσω των δεσμών δυο Παγκόσμων Πολέμων που εκθρόνισαν τον φασισμό και έναν Ψυχρό Πόλεμο που νίκησε τον κομμουνισμό», είπε ο κ. Τραμπ, στην πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο. «Όμως οι εταίροι μας πρέπει να τηρούν της οικονομικές τους υποχρεώσεις. Και τώρα, με βάση τις πολύ δυνατές και ειλικρινείς συζητήσεις μας, αρχίζουν να κάνουν ακριβώς αυτό», συμπλήρωσε. «Για

την ακρίβεια, μπορώ να σας πω πως το χρήμα αρχίζει να ρέει.

ΗΠΙΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Τραμπ δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια ευρεία αναθεώρηση του αμερικανικού μεταναστευτικού συστήματος, δείχνοντας μια στροφή από την σκληρή προεκλογική ρητορική του. Είναι εφικτό ένα ευρύ σχέδιο για τη μετανάστευση αν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο είναι πρόθυμοι να κάνουν συμβιβασμούς.

«Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές», συνέχισε και διεμήνυσε πως σύντομα θα γίνουν νέα βήματα για να συνεχίσει να είναι η χώρα ασφαλής και «να μείνουν έξω» αυτοί που θα μπορούσαν να βλάψουν τους Αμερικανούς.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Επίσης, έδωσε έμφαση στην επιθυμία του να επικεντρωθεί στα εγχώρια προβλήματα, ενισχύοντας την αμερικανική οικονομία με μια φορολογική μεταρρύθμιση, “προσπάθεια” στις υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων και αναθεώρηση του Obamacare, με μεταρρυθμίσεις που διευρύνουν την επιλογή, αυξάνουν την πρόσβαση και μειώνουν το κόστος.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε επίσης πως η κυβέρνησή του καταρτίζει μια πρόταση για φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και «τεράστια» ελάφρυνση φόρων για τη μεσαία τάξη, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ενώ δεν μίλησε ούτε για τον προτεινόμενο φόρο στα σύνορα που στόχο θα είχε να ενισχύσει τις εξαγωγές.
«Ο καιρός για μικρές σκέψεις τελείωσε. Ο καιρός για ασήμαντους καυγάδες βρίσκεται πίσω μας», είπε
ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

Ξεκαθάρισε πως θέλει οι σύμμαχοι να κάνουν περισσότερα. «Περιμένουμε οι εταίροι μας, είτε στο ΝΑΤΟ, στη Μέση Ανατολή ή στον Ειρηνικό, να λάβουν έναν άμεσο και ουσιαστικό ρόλο τόσο στις στρατηγικές όσο και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να πληρώσουν το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί».

Σημείωσε, δε, πως “η Αμερική είναι πρόθυμη να βρει νέους φίλους, και να σφυρηλατίσει νέες συνεργασίες, εκεί που ευθυγραμμίζονται τα κοινά συμφέροντα”. “Θέλουμε αρμονία και σταθερότητα, όχι πόλεμο και συγκρούσεις”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα