Τρ. Αλεξιάδης: Να κρατάτε όλες τις αποδείξεις!

12:17 5/3/2016 - Πηγή: BankWars

Με νέα παρέμβαση του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ζητά από τους φορολογούμενους να ζητούν και να κρατούν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους ενώ για ακόμη μια φορά προανήγγειλε ότι θα έρθει σύντομα η διάταξη για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα ξεκαθαρίζει το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ

και αναφέρθηκε στο θέμα των αποδείξεων. Όλα αυτά εν όψει και της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2016. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το νομοσχέδιο για το “πλαστικό χρήμα”, που αναμένεται να κατατεθεί, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο για τις αποδείξεις, όσο και για το αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, χωρίς ωστόσο να το οριοθετεί ακριβώς χρονικά. Όσον αφορά στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους (σ.σ. δηλαδή η κατηγορία των φορολογουμένων που έχει αφορολόγητο), ο Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε πως θα υπάρξει διάταξη που θα το συνδέσει με τη χρήση “πλαστικού χρήματος”. Σε σχέση πάντως με το ζήτημα των αποδείξεων και τη σύνδεσή του με το αφορολόγητο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα