Τουρκία: Η ελληνική Δικαιοσύνη προστατεύει τους εχθρούς μας

Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ ότι ο πρώτος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «απόφαση σκάνδαλο που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Με αυτή την απόφαση η ελληνική Δικαιοσύνη τάχθηκε υπέρ των εχθρών της Τουρκίας, είπε.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες δίνοντας τους όπλα και εκείνους που προστατεύουν πραξικοπηματίες με δικαστικές αποφάσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του

AK.

Υπενθυμίζεται ότι το Στε αποφάσισε πως ο πρώτος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους η Άγκυρα ζητούσε να εκδοθούν με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα του Ιουλίου 2015, έχει το δικαίωμα να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι «8» βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας, ενώ ήδη σε τρεις εξ αυτών έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα. Ο πιλότος όμως είναι ο πρώτος του οποίου η υπόθεση τελεσίδικησε σε πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας και συνεπώς είναι ο πρώτος που θα πρέπει να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Με την απόφαση, ο αξιωματικός έχει τη δυνατότητα να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο θα πρέπει να γίνει δεκτός από άλλη χώρα προκειμένου να μπορέσει να τα αξιοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη απόφαση αφορά μόνο το συγκεκριμένο αξιωματικό, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα πρέπει να περιμένουν τις αντίστοιχες κρίσεις του ΣτΕ που αφορούν στο άτομό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα