Τουρκία: 4 νεκροί λόγω της κακοκαιρίας – Δεν λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τα νύχια της δείχνει η κακοκαιρία και στην Τουρκία, όπου σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν πολλές περιοχές και προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα. Πολλοί κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει και οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί ώρες στα οχήματά τους.

Στην εθνική οδό στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ περισσότερα από 200 άτομα καθηλώθηκαν στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν έπειτα από επιχείρηση που διήρκησε περίπου 12 ώρες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν λόγω του παγετού.

Την

ίδια ώρα, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις έχουν παραλύσει. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, εκτιμάται ότι στη γειτονική χώρα αποκλεισμένοι λόγω κακοκαιρίας είναι πάνω από 4.500 κόσμου, ενώ σε καταφύγια έχουν μεταφερθεί πάνω από 6.000 πολίτες.

Η Κωνσταντινούπολη έχει ντυθεί στα λευκά και οι Αρχές αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου. «Η αναστολή των πτήσεων παρατάθηκε ως τις 12:00 (σ.σ.: ώρα Ελλάδας) εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών» αναφέρεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου της πόλης.

Χθες ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, η Turkish Airlines, ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αφού αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Οι τουρκικές Αρχές κήρυξαν αργία τη σημερινή ημέρα για όλο το προσωπικό του δημόσιου τομέα για να μειωθούν οι μετακινήσεις, ενώ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια ενημέρωσε μέσω Twitter ότι δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο ως το μεσημέρι, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες συνεργείων για να ανοίξουν και να καθαρίσουν τους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα