Τουρκία – Halkbank: Νόμιμες οι συναλλαγές μας με το Ιράν

Οι συναλλαγές της Halkbank με το Ιράν, στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, είναι εντελώς νόμιμες, υποστήριξε σήμερα η κρατική τουρκική τράπεζα μετά τη σύλληψη του επικεφαλής της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία κατά της τράπεζας και μια ευρύτερη αστυνομική έρευνα

που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας υποκινούμενης από το εξωτερικό “βρώμικης επιχείρησης” εναντίον του.

Σε έγγραφό της προς το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, η Halkbank αναφέρει πως οι επιχειρήσεις της στο Ιράν είναι σύμφωνες με το νόμο.

“Δεν υπήρχε εγχώριος ή διεθνής κανονισμός ή απαγόρευση που να εμπόδιζε την πώληση πολύτιμων μετάλλων στο Ιράν μέχρι την 1η Ιουλίου 2013″, αναφέρει η τράπεζα σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι από τις 10 Ιουνίου έχει σταματήσει τέτοιες συναλλαγές.

“Η πηγή των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτές τις συναλλαγές και τα μέρη αυτής της εμπορικής σχέσης είναι ανοικτά, διαφανή και ανιχνεύσιμα στο σύστημα”, αναφέρεται στη δήλωση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν και οι γιοι δύο υπουργών της κυβέρνησης έχουν προφυλακιστεί στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά.

Original article: Τουρκία – Halkbank: Νόμιμες οι συναλλαγές μας με το Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα