Τουρισμός-Επιχειρήσεις: Σημαντική μείωση προκρατήσεων λόγω πολέμου

Στο ένα δέκατο έχουν μειωθεί οι κρατήσεις αυτή την περίοδο στα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αυτοί που «σώζουν την παρτίδα» φαίνεται να είναι οι Βρετανοί οι οποίοι δεν πτοούνται με τίποτα.

Τα παραπάνω τονίσθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Συμμαχίας «Στηρίζω HORECA» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των κλάδων Φιλοξενίας και Εστίασης στην Ελλάδα. Στην Συμμαχία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η Ένωση Επιχειρήσεων

Αλκοολούχων Ποτών (ΕνΕΑΠ), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης BARECA, η Ένωση Bartenders Ελλάδος και ο θεσμός Athens Bar Show.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία αρχίζει και επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό με τον ρυθμό των προκρατήσεων να έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες εποχές την ίδια περίοδο Αν είχαμε δέκα κρατήσεις τώρα έχουμε μία είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί είναι αυτοί που δεν έχουν ανακόψει ρυθμό.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΞ συμπλήρωσε ότι δεν έχει χαθεί ακόμη ποτέ ακόμη τίποτα ωστόσο όσο ο καιρός περνάει τόσο αρχίζει να επικρατεί μια ανησυχία. Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στους Πολωνούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη χώρα μας αφού το 2019 είχαμε περί το 1,4 εκατ. αφίξεις από την εν λόγω χώρα. Τώρα με 3 εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες είναι ένα ερώτημα πως θα κινηθούν. Επίσης μια ανησυχία υπάρχει και για τους Ρουμάνους, με την Βόρειο Ελλάδα να δείχνει περισσότερο ευάλωτη από το ενδεχόμενο έλλειμμα αφίξεων από τις δυο προαναφερόμενες χώρες.

ΠΗΓΗ: OT-Λ.Καραγεώργος

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα