Τόσκας: Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας σε Εξάρχεια – Πανεπιστήμια…

Εντονότερη παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια προαναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με συνέντευξή του στην “Καθημερινή”.

“Υπάρχει πράγματι πρόβλημα ασφαλείας στους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Αστυνομίας. Το πόρισμα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και δεν θέλω να προτρέξω. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

ωστόσο, η αστυνομία έχει σε αρκετές περιπτώσεις επέμβει στο προαύλιο προκειμένου να διώξει μικρεμπόρους ναρκωτικών”, τονίζει ο κ. Τόσκας.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία 400 κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων, ο υπουργός επισημαίνει:

“Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, δικαιολογώ τα παράπονα των κατοίκων που λένε ότι η κατάσταση εκεί δεν έχει εξομαλυνθεί. Υπάρχει παραβατικότητα και η ΕΛ.ΑΣ θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της. Θα δείτε το επόμενο διάστημα διαφορετική αντιμετώπιση… Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων θέλει την παρουσία της αστυνομίας. Δεν αναφέρομαι στα ΜΑΤ αλλά στον κλασικό αστυνομικό να κυκλοφορεί στη γειτονιά. Υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων που πρέπει να λύσουμε, όχι, όμως, με τις πρόχειρες συνταγές όπως αυτές που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης”.

Ειδικότερα για τις “επιθέσεις” του Ρουβίκωνα, αναφέρει:

“Η ομάδα κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας. Στις περιπτώσεις που πετούν φυλλάδια μπορεί πράγματι να μας κάνουν πολιτική ζημιά αλλά δεν υπερβαίνουν τα όρια της δημοκρατικής έκφρασης. Αντίθετα, στις περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου έχουμε συλλάβει μέλη της ομάδας, όπως στην Τήνο, στην περίπτωση του Βρετανικού Συμβουλίου, της γαλλικής πρεσβείας. Δεν είναι, όμως, πάντοτε, κατορθωτό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα