ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ: 9 νεκροί και τραυματίες από το βαν που έπεσε πάνω σε κόσμο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν όταν ημιφορτηγό ανέβηκε σε πεζοδρόμιο πολυσύχναστης διασταύρωσης στο Τορόντο του Καναδά και παρέσυρε πλήθος πεζών.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και απομακρύνθηκε από το σημείο όμως συνελήφθη από την Αστυνομία λίγα οικοδομικά τετράγωνα παραπέρα. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τα κίνητρα ή την ταυτότητά του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC

πως είδε τον οδηγό να σταματά και να ανεβαίνει εκ νέου στο πεζοδρόμιο αφότου εμβόλισε το πλήθος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τραυματίες.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ σταθμοί του Μετρό έχουν κλείσει. Ο δήμαρχος του Τορόντο ζήτησε από επιχειρήσεις και γραφεία που βρίσκονται κοντά στο σημείο της τραγωδίας να κλείσουν πρόωρα και οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν χωρίς να περάσουν από την επίμαχη διασταύρωση.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον λίγες ημέρες.

Οι Αρχές θα δημιουργήσουν δύο τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, ο ένας προορίζεται για τους συγγενείς θυμάτων και ο δεύτερος για οποιονδήποτε έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ στο Τορόντο συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών του G7, όμως ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι εργασίες απέχει σχεδόν 30 χιλιόμετρα από το σημείο.

ΤΟΡΟΝΤΟ: Τρόμο και τραυματίες σκόρπισε μικρό βαν

Keywords
Τυχαία Θέματα