Το ΣΥΡΙΖΟ-χορτο τελείωσε – Έφη ή Κασσελάκης; Άρχισαν να χτυπούν “καμπάνες” για την κυβέρνηση – Μετά το αντίδωρο, τα μνημόσυνα

08:06 4/9/2023 - Πηγή: BankWars

Μπαίνοντας στο “πολιτικό” φθινόπωρο με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, την “θριαμβική” αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους, τα σχέδια των Τραπεζών να περάσουν γρήγορα τα ποσοστά του κράτους στους ιδιώτες και τον γρίφο με τα νέα επιτόκια της ΕΚΤ (14/9), είναι εμφανές πως στο κυβερνητικό επιτελείο, πολλοί,

κάνουν πως έχουν ξεχάσει βασικές παραμέτρους της ζωής και της αγωνίας των πολιτών.

Πυρκαγιές. Κάηκε ο Έβρος, κάηκε η Πάρνηθα, κάηκε η Ρόδος, ξανα-κάηκε η Εύβοια...Δεν φταίει κανείς; Ακρίβεια. Οι τιμές πλέον στα σούπερ μάρκετ, στην βενζίνη,  έχουν ξεφύγει από κάθε λογική, και κανένα pass, δεν μπορεί να τις ανακόψει. Στον αέρα οι οικογενειακοί προυπολογισμοί, περικοπές νοικοκυριών ακόμα και από τα φροντιστήρια στα παιδιά τους. Το παράδειγμα με το λάδι είναι ενδεικτικό της κατάστασης: Η συγκομιδή της ελιάς, ξεκινά από τον Οκτώβριο. Το λάδι που τώρα πωλείται στους καταναλωτές είναι το περυσινό λάδι, που αγόρασαν τα μάρκετ από 3,7 ευρώ το λίτρο και το πουλάνε σήμερα 11 ευρώ τουλάχιστον. Δεν φταίει κανείς; Ενοίκια: Οι τιμές, αν βρεθεί σπίτι, στον…Θεό! Ένας βασικός μισθός για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές σπίτι. Δάνειο για αγορά σπιτιού; Τα επιτόκια της ΕΚΤ έτοιμα να αυξηθούν ξανά, οι δόσεις δυσβάστακτες και φυσικά οι τράπεζες, κερδοφόρες και μπράβο τους,  ζητούν από τον υποψήφιο δανειολήπτη το…ιστορικό του λες και είναι η…Ασφάλεια που έψαχνε στην προ ΠΑΣΟΚ εποχή τους φακέλους κοινωνικών φρονημάτων. Δεν φταίει κανείς; 

Απέναντι σε όλα αυτά, ήταν ευτύχημα,  μέχρι τις εκλογές του καλοκαιριού 2023  για την κυβέρνηση,  το…ΣΥΡΙΖΟ-χορτο. Για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και η “θεραπεία” τους απαιτούσε χρόνο από τους υπουργούς προκειμένου να βάλουν μία τάξη.

Το ΣΥΡΙΖΟ-χορτο όμως ήδη το φάγαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φράξιες που είχαν στήσει τα “κομματόσκυλα” της δήθεν αριστεράς, τιμωρήθηκε σκληρά για τα πεπραγμένα των “καφενείων” του και ψάχνει να κρατήσει το 18% αναζητώντας νέο αρχηγό, αφού ακόμα και ο ιδρυτής του, Α.Τσίπρας απηύδησε και τους άφησε όλους …σύξυλους.

Τώρα, στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, αλλά και σε στρατόπεδα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα ώστε να μοιραστεί όπως “πρέπει” το χρήμα του Ταμείου Ανάκαμψης, τσακώνονται για το αν θα αναλάβει το κόμμα η “αριστερή” Έφη Αχτσιόγλου ή ο 35χρονος “λαμπερός” ομογενής, άνευ κομματικής προϋπηρεσίας Στέφανος Κασσελάκης, που εμφανίστηκε ως σωτήρας και τάραξε τα “λιμνάζοντα” νερά, μιλώντας σαν κανονικός άνθρωπος, χωρίς τις “περγαμηνές” του “καθοδηγητή” ή του αφισοκολλητή.

Δύσκολο να προβλέψει κανείς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και πολύ κακό για τους πολίτες και τη χώρα, που η κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της αντιπολίτευση μηδενικής σχεδόν παρέμβασης, ζει το… 41% της και μετρά σαν τον… γερομπισμπίκη τα χρόνια που θα εξακολουθήσει να έχει την κυριαρχία.

Τον Οκτώβριο, έχουμε τις Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές. Όλα τα παραπάνω, ένα σίγουρο προδιαγράφουν: Δεν θα είναι τα αποτελέσματα αυτά που προσδοκούν στην κυβέρνηση. Και με τις νίκες που θα πετύχει η ΝΔ, τα ποσοστά θα πέσουν πολύ και το μπλε του χάρτη θα αρχίσει να έχει αρκετούς  “μαύρους” κόκκους. 

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και δεύτερο να είναι, δεν έχει δείξει μέχρι τώρα πως έχει δυναμική για πρωτιά.

Τις “καμπάνες” που προδιαγράψαμε, σίγουρα ο Μητσοτάκης τις έχει ακούσει. Το ερώτημα είναι αν θα επιβάλλει τη “λειτουργία” στην κυβέρνησή του, ή θα αρκεστεί να μοιράζει στο τέλος της, το …αντίδωρο. Σημειώνω απλά, ότι  μετά τη λειτουργία και το αντίδωρο, στις εκκλησίες  παραμένουν συνήθως οι πιστοί  που έχουν προγραμματισμένο με τον παπά το μνημόσυνο συγγενούς τους. 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
to-syrizo-chorto-teleiose--efi-i-kasselakis--archisan-na-chtypoun-kabanes-gia-tin-kyvernisi--meta-to-antidoro-ta-mnimosyna.htm
Τυχαία Θέματα