Το σχέδιο Τσίπρα για την Οικονομία: Διαγραφή χρεών πανδημίας 40-60% προς Δημόσιο, Ταμεία, Τράπεζες και 120 δόσεις

Το σχέδιο για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα σχέδιο που στηρίζεται σε τρεις άξονες: ρύθμιση «κορωνο-χρέους», ενίσχυση ρευστότητας και νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Ο πρώτος άξονας αφορά τη διαγραφή χρέους από την αρχή της πανδημίας προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 40% με 60% και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120

δόσεις. Ανάλογο μέτρο θα αφορά και τα χρέη που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας προς τις τράπεζες

Ο δεύτερος άξονας προβλέπει μια σειρά από στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν

Ο τρίτος άξονας αφορά σε  ένα νέο Πτωχευτικό Δίκαιο που θα έρθει να αντικαταστήσει τον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης. Θα παρουσιαστεί ένα νέο πλαίσιο που επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στην παρουσίαση  θα συμμετάσχουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων (Μίχαλος, Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς), η Λούκα Κατσέλη που είχε φτιάξει το αρχικό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας και ο Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτρης Αυγιτίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα