Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός 2021 θα γίνει στη Σιγκαπούρη

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη αντί για το Νταβός, στην Ελβετία το επόμενο έτος, καθώς η πανδημία Covid-19 συνεχίζει ακάθεκτη.

Υπήρχαν σχέδια το φθινόπωρο για μεταφορά του φόρουμ από το Νταβός στη λίμνη της Λουκέρνης, αλλά πλέον θα διεξαχθεί σε άλλη ήπειρο και ημισφαίριο.

Η πανδημία θα καθιστούσε δύσκολη τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων στο φόρουμ, δήλωσε ο πρόεδρος του WEF, Μπόργκε Μπρέντε σε ένα email

σήμερα.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε σήμερα μια πολύ σημαντική απόφαση για τη μεταφορά της Ειδικής Ετήσιας Συνάντησης 2021 στη Σιγκαπούρη (13-16 Μαΐου)”, δήλωσε ο Μπρέντε στο email που έλαβε το Reuters.

“Σχεδιάζαμε να διοργανώσουμε την ετήσια συνάντησή μας το 2021 στη Λουκέρνη-Μπουργκενστάκ αυτήν την άνοιξη. Δυστυχώς, η τρέχουσα κατάσταση με την Covid-19 στην Ευρώπη, καθιστά απίθανο να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας, των συμμετεχόντων και της ευρύτερης κοινότητας”, δήλωσε ο Μπρέντε.

“Η Σιγκαπούρη πέτυχε να αντιμετωπίσει την πανδημία”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα