Το μήνυμα των δημοσκοπήσεων: ΣΥΡΙΖΑ αλλά…όχι τώρα

Πρωτιά γύρω στο 5% δίνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ίδιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν συμφωνούν με μία από τις βασικές του, αν οχι την πρώτη επιλογή: Τις πρόωρες εκλογές

τον Μάρτιο!

Εν ολίγοις, “καλά τα λέει ο Αλέξης, βαρεθήκαμε τους …Σαμαρο- Βενιζέλους, αλλά …ας τους αφήσουμε να τελειώσουν τη δουλειά με τους δανειστές. Καμία όρεξη δεν έχουμε για περιπέτειες”.

Σύμφωνα με την MRB, η πλειονότητα των ψηφοφόρων, αν και θεωρεί ότι η παρούσα Βουλή δεν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας («Μάλλον όχι» και «Σίγουρα όχι» λέει το 52,3%), τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο (σε ποσοστό 60%) µε αφορµή την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με την Metron Analysis, σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σημείωση: Ο πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΕΡΕ Παν..Κανελλόπουλος είχε πει το εξής για τους Έλληνες: “Τον Έλληνα, όταν σου μιλάει, μη δίνεις και τόση σημασία σε αυτά που λέει στην αρχή μιας κουβέντας. Να τον ακούς όμως πολύ προσεκτικά, από τη στιγμή του θα πει τη λέξη “αλλά”…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα