Το Λιμενικό ρίχνει φως στην τραγωδία της Πύλου με το παράδειγμα των 80 μεταναστών που έσωσε στην Κρήτη την ίδια μέρα

Απαντήσεις για τους χειρισμούς του λιμενικού το οποίο δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για το ναυάγιο στην Πύλο από το να παρακολουθεί το αλιευτικό σκάφος που έπλεε σε διεθνή ύδατα δίνουν κύκλοι του Σώματος στο protothema.gr, αναφερόμενοι στο περιστατικό με το ιστιοφόρο με 80  μετανάστες στην Κρήτη που σημειώθηκε την ίδια ημέρα με την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου.

Όπως επισημαίνουν, εφόσον οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό

σκάφος δεν ζήτησαν βοήθεια και πόσο μάλλον δεν δέχτηκαν τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε, το λιμενικό δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να παρακολουθεί την υπόθεση.

Ως παράδειγμα για το τι θα είχε συμβεί εάν δέχονταν βοήθεια έφεραν το περιστατικό που εκτυλισσόταν με άλλους μετανάστες στην Κρήτη την ώρα που εξελισσόταν η τραγωδία ανοικτά της Πύλου. Εκεί 80 μετανάστες ζήτησαν τη συνδρομή του Λιμενικού και διεσώθησνα όλοι αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 6 μποφόρ. Έχουν συλληφθεί δύο διακινητές.

Τις βραδινές ώρες την 13/06/23, οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης και Παλαιόχωρας για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ” Ηρακλείου Ν-ΝΔ ν. Κρήτης, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος και το συνόδευσε με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες ν. Κρήτης. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 80 αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, 79 εκ ων οποίων μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο (αίθουσα λιμενεργατών Ηρακλείου), ενώ μία εγκυμονούσα εξ΄ αυτών, έχει μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατά δήλωση των επιβαινόντων, εκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2023 από τη περιοχή της Αττάλειας Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Το εν λόγω ιστιοφόρο, μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων, παρουσίασε εισροή υδάτων και παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση του σε ασφαλή περιοχή, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Keywords
Αναζητήσεις
to-limeniko-richnei-fos-stin-tragodia-tis-pylou-me-to-paradeigma-ton-80-metanaston-pou-esose-stin-kriti-tin-idia-mera.htm
Τυχαία Θέματα