Το “κατηγορώ” του Στ.Θεοδωράκη: «Η Ελλάδα είναι το τελευταίο προπύργιο του Σοβιετικού κρατισμού”

23:02 5/4/2016 - Πηγή: BankWars

«Η Ελλάδα είναι το τελευταίο προπύργιο του Σοβιετικού κρατισμού. Για δεκαετίες υπήρχε μια απολύτως ελεγχόμενη και κρατικά κατευθυνόμενη οικονομία με υπερ-δανεισμό του δημοσίου, με κρατικές επιχειρήσεις ακόμα και στους πιο απίθανους τομείς, με συντεχνίες που είχαν αποσπάσει απίστευτα προνόμια (συντεχνίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν και οι αριστεροί αντίπαλοι των κυβερνήσεων) και μια οικονομία των ημετέρων», είπε ο Στ.Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες

μιλώντας στην ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

——-«Οι λαϊκιστές παράγουν τα ελλείμματα, οι λαϊκιστές κρατούν τις μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, οι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της αδιαφάνειας – της διαφθοράς και της διαπλοκής»

——-«Ένα από τα πιο διαφημισμένα θέματα της αριστερής κυβέρνησης, με ολίγον από ακροδεξιά είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Στην τελευταία συζήτηση αρχηγών στη Βουλή είπα ότι η κυβέρνηση συγκρούεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά παράλληλα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Αποκάλυψα ότι ο εκδότης της πιο περιθωριακής εφημερίδας είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος. Αποκάλυψα ότι ο διαχειριστής του πιο περιθωριακού εθνικιστικού σάιτ είναι και αυτός υπάλληλος του υπουργείου Αμύνης».

—–«Η αριστερή με ολίγον από ακροδεξιά κυβέρνηση πήρε έναν υπερσυντηρητικό εισαγγελέα που η δεξιά κυβέρνηση τον είχε κάνει αρχηγό της ΕΥΠ και τον έκανε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για να ελέγχει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης!».

—-«Υπάρχει κάτι που συνδέει τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ – της Νέα Δημοκρατία – του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η άποψη ότι το κόμμα – κράτος πρέπει να καθορίζει τα πάντα. Έτσι, η λειτουργία της αγοράς – τα επιχειρηματικά σχέδια και οι χρηματοδοτήσεις – καθορίζονται και σήμερα από τα κομματικά γραφεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα