ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – “Θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο”

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το χρηματοδοτικό κενό.

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί δημοσιονομικού κενού ύψους 5-7 δισ. ευρώ προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Ειδικότερα, ο υπουργός διέψευσε μέσω Twitter το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου που τοποθετούσε το δημοσιονομικό κενό στα 5-7 δισ. ευρώ, επικαλούμενο κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Σταθάκη:
“Όποιος παρακολούθησε σήμερα στην τηλεόραση τις δηλώσεις

μου, κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5-7 δισ. ευρώ.
Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο.
Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης υπογράμμισε πως «το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως «διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση»

Σχετικά με τα έσοδα, εξήγησε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία και συνέστησε υπομονή για δύο έως τρεις μήνες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα