Το «χατιράκι» του Α. Σαμαρά σε Βενιζέλο, Κουβέλη – Προσωρινό πρόγραμμα από την ΕΡΤ για να βουλώσουν στόματα

Στην προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο για την ΕΡΤ και να εκτονωθεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει Βενιζέλος και Κουβέλης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται πως θα κάνει τελικά το… χατιράκι των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, επεξεργάζεται σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της

ΕΡΤ μέχρι τα τέλη Ιουνίου με «προσωρινό» πρόγραμμα, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να «διασωθούν» οι Βενιζέλος και Κουβέλης, οι οποίοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις στο εσωτερικό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,ώστε να αποσύρουν τη στήριξη στον Σαμαρά. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών αναζητά δημοσιογράφους και τεχνικούς, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβάσεις έργου και θα στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να σώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους, καθώς κατανοεί ότι αν προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ναι μεν θα βγει ενισχυμένος, ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα καταποντιστούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακυβερνησίας.

Εν τω μεταξύ, η πίεση στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι τεράστια. Ενδεικτικά είναι όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος του Φ. Κουβέλη. Οι βουλευτές βρίσκονται στα …κάγκελα, με εξαίρεση τους Ψαριανό και Λυκούδη, οι οποίοι κράτησαν πιο ήπιους τόνους.

Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι και το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές απειλούν να φύγουν από το κίνημα, αν το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρει τη στήριξή του στον Σαμαρα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους, η στρατηγική που ακολουθήθηκε είναι λανθασμένη, το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τίποτα, αντιθέτως ζημιώθηκε από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Τα παραπάνω συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ, καθώς η κυβέρνηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι παρά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ, δεν είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα